Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Čelná zrážka dvoch automobilov. Vozidlá po náraze odhodilo
Zdielať na

Čelná zrážka dvoch automobilov. Vozidlá po náraze odhodilo

ŽIAR NAD HRONOM / Neskúsený, iba 18-ročný tínedžer, neďaleko Žiaru nad Hronom čelne narazil do prichádzajúceho osobného auta. Cesta na výjazde z Lutily bola neprejazdná. Na mieste pomáhali hasiči aj záchranári.

V prípade tejto nehody išlo podľa polície o nesprávny spôsob jazdy. Mladík za volantom nezvládol prejazd zákrutou. Vodič, ktorý má len 18 rokov, sa v zákrute dostal mimo cesty a potom čo strhol volant sa jeho auto ocitlo v protismere. Tam sa čelne zrazil s prichádzajúcou Škodou Fabioa, ktorej 54-ročný vodič už zrážke zabrániť nedokázal. Vozidlá po náraze od seba odhodilo. "Autá sa zrazili čelne, ten šofér, ktorý išiel predo mnou skončil v kanáli, zastala som a pán kričal, že pomôžte mi, takže bol pri vedomí," uviedla svedkyňa nehody. 

​Zraneným najprv pomáhali vodiči okoloidúcich áut. "Poskytli sme im vodu a hneď sme volali záchranku a policajtov," dodala svedkyňa.  Následne vodičom oboch vozidiel na mieste pomáhali hasiči aj záchranári. 

Obidvoch mužov z miesta odviezli sanitky do nemocnice v Žiari nad Hronom, ich zranenia by nemali byť život ohrozujúce. "Alkohol ani u jedného z nich polícia nezistila, škoda je vyčíslená na 6000 eur a nehoda je v štádiu objasňovania," dodala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy