Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Záhadný muž so zbraňou prechádzal chodbami materskej školy
Zdielať na

Záhadný muž so zbraňou prechádzal chodbami materskej školy

KOŠICE / V materskej škole na Nešporovej ulici v Košiciach sa mal minulý týždeň pohybovať muž so zbraňou. Podľa našich informácií si ho v detských šatniach všimla zamestnankyňa. Podozrivý muž vo veku asi 19 rokov následne vybehol z areálu. To, či mal v rukách skutočnú strelnú zbraň, vyšetruje polícia.

Muža, ktorý držal v ruke predmet pripomínajúci zbraň, si ako prvá všimla upratovačka. Neznámy muž sa mal pohybovať po budove materskej školy popoludní v čase, kedy si rodičia chodili pre svoje deti. Upratovačka údajne videla, že v rukách drží zbraň, okrem nej si to mal všimnúť aj jeden z rodičov. "Videla utekať nejakého muža, ale či mal zbraň to naozaj nevedela potvrdiť. Mohla to byť len nejaká atrapa, napodobenina alebo niečo podobné," uviedol Jozef Marko, hovorca magistrátu mesta Košice. 

​Riaditeľka škôlky neverejne povedala, že urobila všetko pre to, aby nedošlo k žiadnemu ohrozeniu detí a prípad nahlásila mestskej polícii. Podľa informácií TV JOJ, ale tak urobila až po niekoľkých hodinách, kedy už bol podozrivý dávno preč, a tak nie je jasné, či sa v škôlke, ktorú navštevuje viac ako sto detí pohyboval so skutočnou zbraňou. "Na základe podnetu Mestskej polície Košice príslušníci Policajného zboru nateraz vec preverujú ako podozrenie zo spáchania priestupku proti poriadku v správe s odkazom na zákon o strelných zbraniach a strelive," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice.

To, že udalosť riaditeľka ohlásila neskoro, potvrdila i hovorkyňa štátnej polície. Operačnému stredisku to nahlásila až vo večerných hodinách, hoci muža videli už o 16:00. "V prípade, že sa ďalším vykonávaným šetrením preukáže, že v danom prípade ide o strelnú zbraň v nelegálnej držbe, bude vami uvedená vec odstúpená útvaru, ktorý je príslušný vo veci ďalej konať," dodala Lenka Ivanová. 

Pozrite si aj reportáž o plánovanom atentáte na škôlku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy