Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hľadaný svedok vraždy Jána Kuciaka sa údajne nachádza v Českej republike
Zdielať na

Hľadaný svedok vraždy Jána Kuciaka sa údajne nachádza v Českej republike

BRATISLAVA / PRAHA / Muž, ktorého identikit zverejnila pred týždňom špeciálna prokuratúra v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka a jeho snúbenice, by sa mal nachádzať v Česku.

So svojou rodinou údajne odišiel z Veľkej Mače do Ostravy. Preto do hry vstúpili aj českí policajti, ktorí na stotožnení tohto muža slovenskému tímu aktívne pomáhajú. Podľa špeciálneho prokurátora ide o svedka, ktorý sa mohol v čase vraždy pohybovať v okolí miesta činu. Mal by mať približne 30 rokov. Jeho meno alebo národnosť prokuratúra ale zverejniť nechcela. Keďže je táto vec živá, prokuratúra nechce informovať o tom, či už hľadaného človeka majú alebo nie.

"Išlo o premyslený krok. Som presvedčený, že nikto nie je po zverejnení identikitu ohrozený. Je tam možnosť veľmi rýchlej operatívnej spolupráce," tvrdí Daniel Lipšic, advokát rodičov Jána Kuciaka. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie žiadne ďalšie informácie, nad rámec poskytnutých na tlačovej besede, nemôžeme v súčasnosti poskytnúť," povedala Jana Tökölyová, hovorkyňa špeciálnej prokuratúry. "Náš útvar na tomto prípade spolupracuje so slovenskými kolegami. Vzhľadom na to, že náš útvar nevedie trestné konanie, nie sme oprávnení poskytovať akékoľvek informácie," tvrdí Jaroslav Ibehej, hovorca Národnej centrály proti organizovanému zločinu v ČR.

​Polícii sa po zverejnení identikitu podozrivého muža z kauzy vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej ozvalo viacero ľudí. Povedal to policajný prezident Milan Lučanský: „Ozvalo sa viacero občanov, ktorí spoznali viacero osôb, preverujú sa alibi týchto ľudí, kde pôsobia, čo robili, je to ako každý iný postup pri akejkoľvek inej vražde.“

O prípad vraždy Jána Kuciaka a o pokrokoch vo vyšetrovaní sa zaujímajú aj europoslanci:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy