Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Reťazová nehoda zablokovala cestu na dlhé hodiny. Na mieste zasahovali aj hasiči
Zdielať na

Reťazová nehoda zablokovala cestu na dlhé hodiny. Na mieste zasahovali aj hasiči

BANSKÁ BYSTRICA / Reťazová nehoda na vjazde do Banskej Bystrice v piatok večer zablokovala hlavný ťah mestom. Zrazilo sa tu až päť osobných áut a dva kamióny. Nehoda si vyžiadala niekoľko ľahkých a jedno ťažké zranenie.

Pravdepodobne nepozornosť sa podpísala pod hromadnú dopravnú nehodu na vjazde do Banskej Bystrice. Zrazilo sa tam niekoľko osobných a aj nákladných áut. "Jedná sa o dopravnú nehodu siedmych motorových vozidiel. Pri dopravnej nehode boli zranené tri osoby," informoval Ján Saktor, HaZZ Banská Bystrica. 

​R1 na vjazde do mesta bola v piatok podvečer plná áut, ľudia sa ponáhľali domov. Stačilo, že jedno z vozidiel prudšie zabrzdilo a ďalšie už nestihli zareagovať. Postupne do seba narážali osobné autá aj kamióny. "Vrazili jeden do druhého, nedobrzdili. Stalo sa, čo sa stalo," skonštatoval účastník nehody. 

Kabína nákladného auta bola natoľko zdemolovaná, že vodiča museli vystrihávať hasiči. Vodič (44) mal obrovské šťastie, z kabíny nakoniec vyviazol len s polámanými rebrami. V nemocnici okrem neho vyšetrili aj ďalších dvoch vodičov. Ich zranenia neboli vážne. "Tri osoby boli pri dopravnej nehode zrazené, z toho jedna bola pomocou hydraulického náradia vyslobodená z auta. Všetky tri osoby boli odovzdané lekárovi a odvezené sanitkou do nemocnice," povedal Ján Saktor.

"Hromadná nehoda a jej následné dokumentovanie malo za následok uzavretie rýchlostnej cesty R1," informovala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. Ešte aj pár hodín po havárii bola cesta v Banskej Bystrici plná. Autá na R1 a aj na vedľajších cestách stáli v niekoľkokilometrových kolónach. "Do vyšetrovania nehody boli pribraní aj znalci z odboru cestnej dopravy," dodala Petra Kováčiková.

Vlna nehôd zasiahla aj D2:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy