Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vystrašení turisti na lanovke. Preseknutý kábel ju zastavil počas plnej prevádzky
Zdielať na

Vystrašení turisti na lanovke. Preseknutý kábel ju zastavil počas plnej prevádzky

ŠTRBSKÉ PLESO / Na sedačkovej lanovke smerujúcej zo Štrbského Plesa na Solisko uviazli v piatok popoludní ľudia na viac ako dve hodiny. Príčinou boli poškodené optické káble.

Na viac ako dve hodiny tam popoludní uviazli v lanovke smerujúcej na Solisko štyri desiatky turistov. Televízii Joj informáciu potvrdil vedúci strediska Štrbské Pleso Peter Tomko. Okamžite začali s evakuáciou a privolali aj pomoc horskej záchrannej služby. Dôvodom poruchy bolo podľa vedúceho strediska zrejme preseknutie optického vedenia. Poruchu sa už podarilo odstrániť a cestujúci sú podľa reportéra TV JOJ Petra Dzurillu v bezpečí. Lanovka je aktuálne odstavená.

"Vrtuľník letky ministerstva vnútra bol vo vzduchu, my sme čakali každú minútu čo sa bude diať, ale zasahovať nemusel," informuje riaditeľ horskej záchrannej služby Jozef Janiga. "No s nami to zastavilo asi po 4 minútach, maminka je po operácii chrbta, tak sme aj radi, že nebolo potrebné zlaňovanie," hovorí turistka.

Pri takýchto udalostiach sa na tatranských lanovkách nezasahuje veľmi často. Záchranári si ani nepamätajú, kedy to bolo takto vo veľkom naposledy.

Zachraňovať museli aj lyžiarov v Rakúsku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy