Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Cyklista neprežil zrážku s autom. Obaja účastníci nehody sú z rovnakej obce
Zdielať na

Cyklista neprežil zrážku s autom. Obaja účastníci nehody sú z rovnakej obce

RADVAŇ NAD LABORCOM / Michal, ktorý roky pôsobil ako kantor prišiel v stredu o život po zrážke s osobným autom. Išiel na bicykli, ale na križovatke podľa polície nedal prednosť vozidlu. Keď k nemu vodič auta po zrážke pribehol, zistil, že ide o jeho dobrého kamaráta.

Okolo šiestej večer, keď 61-ročný vodič prichádzal po hlavnej ceste mu do križovatky z vedľajšej cesty náhle vošiel cyklista. "K dopravnej nehode došlo pravdepodobne tak, že vodič jazdiaci na vozidle po hlavnej ceste smerom na obec Oľka, prednou časťou auta narazil do cyklistu," uviedol policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik. 

Po zrážke zostal 62-ročný Michal nehybne ležať na zemi. "Pacient pri zrážke utrpel ťažké poranenia. Zo začiatku mu bola poskytnutá laická resuscitácia, ktorú následne po príchode prevzali posádky rýchlej zdravotnej pomoci," povedala hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. Záchranári cyklistu oživovali viac ako 30 minút. "Aj napriek ich úsiliu sa im nepodarilo pacienta oživiť. Lekár musel skonštatovať smrť," dodala Načiniaková. 

Vodič osobného auta aj cyklista pochádzajú z tej istej obce. Príbuzní pre TV JOJ uviedli, že boli kamarátmi a v minulosti spolu aj pracovali. Nebohý muž roky spieval v miestnej cirkvi. Okolnosti ako aj príčinu nehody začali vyšetrovať policajti, ktorí nehodu zadokumentovali.

Vozidlo a bicykel boli na mieste zaistené pre ďalšie potreby vyšetrovania. Po nehode bol vodič auta podrobený dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. U nebohého cyklistu bola nariadená súdnolekárska pitva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy