Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Autobus s cestujúcimi sa takmer prevalil do potoka
Zdielať na

Autobus s cestujúcimi sa takmer prevalil do potoka

RUDINSKÁ / Dnes krátko popoludní havaroval prímestský autobus. Neďaleko konečnej zastávky došlo vodičovi nevoľno a narazil do železného zábradlia. Len centimetre chýbali k tomu, aby sa autobus, v ktorom sedelo 6 cestujúcich, prevrátil do potoka.

Vodičovi autobusu prišlo za volantom nevoľno, záchranárov zavolali cestujúci. V prímestskej linke ktorá smerovala zo Žiliny do obce Rudinská sa viezlo 6 cestujúcich. Len kúsok pred konečnou zastávkou začal mať vodič problémy.

Hovorkyňa SAD Žilina Ivana Strelcová hovorí: "47-ročný vodič Marián, ktorý u nás pracuje od januára tohto roku, pocítil bolesť na hrudníku následne na to skolaboval."

"Vodič bol po našom príchode mimo autobusu, poskytovali mu prvú pomoc cestujúci aj ľudia z okolitých domov. My sme si ho následne prebrali a pokračovali sme v predlekárskej pomoci," dodáva veliteľ zásahu HaZZ Kysucké Nové Mesto Peter Koža

Vodič bol následne prevezený do nemocnice v Čadci. Stačilo málo a nehoda mohla skončiť oveľa horšie. Našťastie sa autobus do miestneho potoka neprevrátil. Marián ho z posledných síl dostal späť na cestu, narazil však do železného zábradlia, ktoré prerazilo dvere autobusu.

Vodič autobusu, ktorý prešiel cez červenú cez železničné priecestie, zbytočne ohrozoval seba aj ostatných:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy