Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na koľajisku horel rušeň osobného vlaku. Železničná doprava ostala ochromená
Zdielať na

Na koľajisku horel rušeň osobného vlaku. Železničná doprava ostala ochromená

ŠAĽA / Rušeň osobného vlaku na železničnej trati zachvátili plamene. Na mieste zasahovalo niekoľko hasičov. Požiar vypukol v utorok podvečer. Cestujúcich evakuovali a vlaky mali meškanie 2 hodiny. Ani do ranných hodín sa im vlak z trate ale nepodarilo odstrániť. Železničná doprava od rána kolabovala.

Vlak smeroval z Bratislavy do Nových Zámkov. Približne 2 kilometre pred železničnou stanicou Šaľa jeden z rušňov zachvátili plamene a horieť aj začal jeden z vagónov. Vo vlaku boli v tom čase asi 100 cestujúcich. 

Podľa slov cestujúcich nevedeli, čo mali v tú chvíľu robiť. Nastala panika, no postupne začali vystupovať von. Na miesto prišlo niekoľko hasičov. "Keď sme prišli na miesto požiaru, cestujúci už boli vonku a nikto nebol zranení," uviedol veliteľ hasičskej stanice v Šali Ľubomír Tuška. Na blízkom poli ich spozorovali ľudia z obce. Autami ich zvážali do najbližšej stanice.

Horiaci vlak sa hasičom podarilo uhasiť až po hodine, zásah im komplikoval neprístupný terén a zadymenie. "Hasiči zasahovali v dýchacích prístrojoch, keďže bol všade hustý dym,"  pokračoval Tuška. Požiar sa rýchlo snažili dostať po kontrolu. Vlak odstavili na koľajisku v Šali, kde ho budú skúmať experti. 

Ochromená doprava

Podľa informácii TV JOJ je železničná doprava čiastočne ochromená. Vlaky zo smeru Šaľa od skorého rána niekoľko minút až hodinu meškajú. Na trati funguje len jedna koľaj. Podľa našich informácii po vzniknutí požiaru,  malo padnúť vedenie. 

Zhorený rušeň je z roku 1968, jazdí už 50 rokov a všetko mohlo spôsobiť práve to, že je už starší. Vozový park je podľa hovorcu však už zhruba na 60 percent vynovený.

Pozrite si reportáž o požiare rodinného domu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy