Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mafiánska kauza pod Poľanou. Polícia má nové informácie
Zdielať na

Mafiánska kauza pod Poľanou. Polícia má nové informácie

DETVA / Údajné mafiánske praktiky pod Poľanou, na ktoré minulý týždeň upozornil bloger Radovan Bránik, zrejme spôsobia obnovenie vyšetrovania staršej kauzy. Polícia má v súvislosti s údajnou objednávkou vraždy v Detve nové informácie. TV JOJ sa podarilo hovoriť s mužom, ktorý sa mal stať terčom útokov.

Drsný konkurenčný boj mal na vlastnej koži zažiť podnikateľ z Detvy, ktorému 14 rokov strpčovali život mafiánske praktiky. Útoky smerovali na jeho firmu, ktorá sa venovala poskytovaniu internetu v regióne, ale postupne mali prerásť do hrozby fyzickej likvidácie a pripravovaného únosu dieťaťa. "Boli aj odsúdení za to, že nám strihli káble. On osobne to nikdy nerobil, vždy si niekoho na to zabezpečil," uviedol údajný poškodený. 

Muž, čo má stáť za útokmi, vylúčil spojitosť s nahrávkou, na ktorej má byť podľa policajného uznesenia o zastavení stíhania jeho hlas. "Protizločinecká jednotka Stred preverovala nahrávku už v roku 2014, dôkazná situácia ale bola veľmi slabá a vyšetrovateľ spolu s prokurátorom vec zastavil," informoval Michal Slivka, hovorca prezídia Policajného zboru SR. 

​Prípad naďalej vyšetruje inšpekcia ministerstva vnútra. Avšak momentálne žiadne nové informácie neposkytuje. Národná kriminálna agentúra postúpila kauzu z dôvodu, že v objednávke vraždy mali ako vykonávatelia figurovať niektorí príslušníci elitných policajných zložiek. Vyplynulo to z nahrávky medzi jej objednávateľom a sprostredkovateľom, ktorý používa termín vlci. Spomínaní muži sa zhovárali o tom, že skutok komplikuje opatrnosť obete a vykonávatelia požadujú viac peňazí. Objednávateľ vraj poslal 6000 eur z účtu svojej družky na účet matky sprostredkovateľa.

Muž, voči ktorému mal byť útok namierený, zostal po medializácii opatrný. A tiež je prekvapený, že NAKA doposiaľ nič nezistila. "Nerobil zle len nám, robil zle kadekomu po Detve," povedal údajný poškodený. 

Keďže nedošlo k jeho usmrteniu, objednávateľ podľa vyšetrovateľa od svojho úmyslu upustil, čím zanikla trestnosť spomínaného skutku. "On od toho podľa mňa nikdy neupustil, on do posledného dňa čakal, že ozaj ma tu niekde dajú dole," dodal údajný poškodený.

"Momentálne sme v tejto súvislosti dostali ďalší podnet, ktorý samozrejme už preverujeme," dodal hovorca prezídia Policajného zboru SR. 

Pozrite si aj reportáž o mafiánskych vraždách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy