Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Praktiky ako z mafiánskych čias. Starostovi Hamuliakova zapálili autá pod oknami domu
Zdielať na

Praktiky ako z mafiánskych čias. Starostovi Hamuliakova zapálili autá pod oknami domu

HAMULIAKOVO / Zdá sa, že mafiánske praktiky z 90. rokov sú späť. Starostovi obce Hamuliakovo do rána zhoreli jeho dve zaparkované autá priamo na dvore. Starosta ale dôvod, prečo by mu mal niekto podpáliť autá nevidí.

K požiaru osobných áut došlo okolo pol druhej ráno za bránami rodinného domu. Starosta Hamuliakova si toto vyčíňanie podpaľačov nevie vysvetliť. "Viete veľmi ťažko sa mi teraz bude hovoriť, lebo toto som neočakával. Šestnásť rokov som starostom obce a od prvého dňa sa snažím pomôcť ľuďom domácim a tým, ktorí sem prídu bývať," vyjadril sa len pre TV JOJ starosta Jozef Schnobl. 

Starosta spolu so svojou rodinou spali v rodinnom dome, no zobudil ich dym a zápach z horiacich áut. Ihneď potom sa pustili do hasenia. "Ja som to začal sám hasiť vodou. Pani manželka volala všetkých policajtov, požiarnikov," pokračoval. Požiar niekto podľa hasičov zapálil úmyselne. Najprv, ale musel preskočiť oplotenie rodinného domu a prejsť až k autám, ktoré boli odparkované pod dreveným prístreškom. Horľavú látku neznámy páchateľ nalial na prednú časť obidvoch áut a následne vozidlá podpálil.

"Poverený príslušník okresného riaditeľstva Policajného zboru v Senci začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci. Celková škoda spôsobená požiarom vozidiel bola vyčíslená na 25 000 eur," vyjadril sa k prípadu hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Starosta nevylúčil že táto, v úvodzovkách, výstraha môže mať určité prepojenie s blížiacimi sa komunálnymi voľbami.

"Čo sa týka volieb v novembri, tak ešte som vôbec nepovedal, že idem ani som nepovedal, že nejdem. Človek, ktorý 20 rokov robí vo funkcii a robí to čo má robiť, ale toto som neočakával nakoniec. Teraz už môžem povedať, že som rozhodnutý, to je bodka a budem sa venovať už len svojej rodinke a budem sa snažiť na toto celé zabudnúť, čo bude veľmi ťažké," poznamenal na záver starosta. 

Pozrite si archívnu reportáž o horiacich autách v Bratislave:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy