Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dobodal svoju ženu v policajnom aute, pôjde na 16 rokov za mreže
Zdielať na

Dobodal svoju ženu v policajnom aute, pôjde na 16 rokov za mreže

Archívna reportáž

NOVÁ BAŇA / Žena, ktorá zavolala políciu, pretože sa bála svojho muža, bola zavraždená priamo pred očami policajnej hliadky. K brutálnemu útoku došlo v policajnom aute. Muž si v stredu vypočul právoplatný rozsudok.

50-ročný Igor, ktorý od začiatku priznával svoje skratové konanie, vošiel do pojednávacej miestnosti s putami na rukách a sklonenou hlavou. Po celý čas neprehovoril ani slovo. Jeho obhajca Jaroslav Klátik povedal: "Celý incident sa stal z afektu, v podstate nevedel ovládať svoje konanie."

Krajský súd v Banskej Bystrici mu potvrdil 16 ročný nepodmienečný trest, rozhodol o výške nemajetkovej ujmy pre dve dcéry, ktoré manželia pred tragédiou spoločne vychovávali. Podľa dnešného rozhodnutia súdu bude musieť muž zaplatiť každej z dcér 30 tisíc eur ako nemajetkovú ujmu

Dievčatá v tínedžerskom veku teraz vychovávajú príbuzní, stále sa nevedia zmieriť s tým čo sa stalo a otca, ktorý ich pripravil o mamu už viac vidieť nechcú.

Nešťastie sa stalo koncom leta 2017 v Novej Bani, na parkovisku pred domom, kde rodina bývala. Igor bol žiarlivý a strhla sa hádka. Ľubica privolala na pomoc hliadku, od manžela chcela odísť. Ten to nezniesol a na ženu v odchádzajúcom policajnom aute zaútočil dlhým nožom.

No súd čaká aj na dvojicu policajtov, u ktorých v aute k nešťastiu došlo. Čelia obžalobe z marenia úlohy verejným činiteľom. Proces s nimi začne na jeseň.

Kombinácia alkoholu a žiarlivosti je mimoriadne nebezpečná:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy