Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Požiar materskej školy spôsobil obrovské škody. Deti vynášali bosé
Zdielať na

Požiar materskej školy spôsobil obrovské škody. Deti vynášali bosé

NOVÉ SADY / Z materskej školy v Nových Sadoch, v ktorej v pondelok vypukol požiar, nezostalo vôbec nič. Zhorelo všetko, nábytok, oblečenie, i hračky. Zničená je aj väčšia časť obecného úradu.

Po požiari budovy obecného úradu, kde sa nachádzala aj materská škola, zostalo len zhorenisko. Do vnútra sa zrútila aj strecha. O tom, že sa niečo deje, netušili učiteľky ani zamestnanci. Plamene, si z vonka všimli okoloidúci. Utekali ratovať 39 detí, ktoré práve spali v horiacej budove.  

​Každý zobral dve deti pod pazuchu a v priebehu dvoch minút boli všetky osoby z budovy von.  Niektoré spali a nemohli ich pobudiť. Zobrali deti aj bosé. 

Materská škola momentálne nefunguje a mali by ju zriadiť v náhradných priestoroch. Potrvá to však niekoľko dní, budú potrebné viaceré povolenia. V priestoroch obecného úradu boli pritom deti len dočasne, pôvodná materská škola sa rekonštruuje. Zhoreli im však postieľky, stolíky, stoličky, či hračky. Pomoc už ponúkli aj susedné dediny.  "Zbierame to po 3 - 5 lehátkach, nemáme vôbec nič," 

V prevádzke nie je ani, lekáreň či pošta, všetko bolo totiž v jednej budove. Hasiči boli na mieste aj v utorok,  taktiež prišla expertízna skupina, ktorá zisťuje príčiny tohto požiaru.  Budova je po rekonštrukcia, ktorú ukončili v januári. Škody budú vysoké.  "Je tu určite viac ako 700 tisíc eur," skonštatovala. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy