Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zápach sa šíril okolím rieky. Obyvatelia tvrdia, že to nie je prvýkrát
Zdielať na

Zápach sa šíril okolím rieky. Obyvatelia tvrdia, že to nie je prvýkrát

NITRIANSKE PRAVNO / Asi 10 kilometrov od prameňa, našli v rieke Nitra hnedú zapáchajúcu vodu. Vyzerá to tak, že do rieky, ktorá sa pýši titulom národná, niekto vylial močovku. Miestni tvrdia, že sa to deje často. Teraz sa im to podarilo zadokumentovať a odobrať vzorky.

Korytom rieky Nitra tiekla zapáchajúca močovka. Takýto pohľad sa naskytol obyvateľom Nitrianskeho Pravna na pravé poludnie. Národná rieka Nitra zmenila svoju farbu."Tento tok bol znečistený kvapalinou tmavohnedej farby, vyzeralo to, ako keby tu tiekla močovka," hovorí starosta obce  Nitrianske Pravno Jozef Balčirák.

Ľudia zavolali nielen starostu, ale aj policajtov a na miesto prišli aj pracovníci inšpekcie životného prostredia. Tí odobrali vzorky.

"Brali sme vzorky na viacerých miestach. Policajti keď brali vzorky, tak povedali, že to smrdí ako močovka," dodáva starosta.

Látku, ktorá rieku znečistila momentálne analyzujú. Keď budú mať experti v rukách výsledky, budú sa snažiť vypátrať pôvodcu znečistenia. Miestni tvrdia, že močovku do rieky neznámy páchateľ vylieva minimálne dvakrát do mesiaca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy