Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Smrteľná nehoda na Liptove. Muž prišiel o život po zrážke s medveďom
Zdielať na

Smrteľná nehoda na Liptove. Muž prišiel o život po zrážke s medveďom

RUŽOMBEROK / Ranná cesta do práce sa pre troch kolegov skončila tragédiou. Neďaleko Ružomberka sa vodič snažil vyhnúť zrazenému medveďovi, pričom vletel priamo pod protiidúci kamión. Spolujazdca zo zadného sedadla vymrštilo z auta. Vážnym zraneniam na mieste podľahol.

Vodič tmavozeleného Fordu išiel pred šiestou hodinou do práce, smeroval na Ružomberok. Bol pár kilometrov pred Bielym Potokom, keď mu z kríkov vedľa cesty vybehol pred auto statný medveď. "Zrazu len videl niečo tmavé pred sebou, zachytil to ľavou stranou. Celý sa klepal keď sme prišli sem," opísal udalosti príbuzný vodiča Vladimír. "Ide o ťažkú dopravnú nehodu na priamom úseku cesty, vodič idúci z Donovál zrazil medveďa, ktorého odhodilo do pravého jazdného pruhu," uviedol Stanislav Chomo, súdny znalec z odboru cestnej dopravy. 

​Na tmavozelenom Forde zostalo po kolízii rozbité predné svetlo. Vodič, ktorý úsekom denno denne prechádza zašiel s autom na neďalekú odstavnú plochu. V tom však započul obrovskú ranu. Vodič auta idúceho od Ružomberka sa snažil zrazenému zvieraťu vyhnúť, pričom ho stočilo a narazil do oprotiidúceho nákladného vozidla. "Došlo k nárazu pravou zadnou časťou do nákladného motorového vozidla, čo spôsobilo totálnu deformáciu a osoba na pravom zadnom sedadle vyletela mimo vozidla," opísal udalosti Stanislav Chomo.

​Auto zastavil až náraz do stromu. Muž (44), ktorý sedel na zadnom sedadle, na mieste vážnym zraneniam podľahol. Vodiča a spolujazdkyňu, s ktorými sa viezol do práce ošetrili záchranári a oboch následne previezli do nemocnice.

Na mieste tragédie zaisťovali policajti stopy celé dopoludnie. Uhynutého medveďa odviezli poľovníci. Podľa ich odhadov mohlo ísť o asi 15-ročné, približne 200-kilogramové zviera. Lokalita za ružomberským Bielym Potokom je medzi domácimi známa migráciou zveri a častými kolíziami s ňou. "Myslím si, že sa okolo toho už narozprávalo veľmi veľa rečí, no samotná náprava je trošku zložitejšia. V danej problematike treba priostriť, pretože takéto tragické prípady, si myslím, budú čoraz častejšie," dodal Teodor Ondrejka, poľovný hospodár PZ. 

"Prípad prevzala vyšetrovateľka, ktorá začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," informovala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy