Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Mladík (18) havaroval s kombajnom. Skončil prevrátený v priekope
Zdielať na

Mladík (18) havaroval s kombajnom. Skončil prevrátený v priekope

KOMJATICE / Na ceste medzi Komjaticami a Černíkom (okres Nitra) sa v pondelok predpoludním stala kuriózna nehoda. V hlbšej priekope skončil kombajn, ktorý riadil 18-ročný mladík. So strojom sa dokonca aj prevrátil. A tak zasahovať musela aj ťažká technika.

Nehoda sa stala iba pár metrov potom, ako kombajn vyšiel z areálu družstva. Smeroval na pole kosiť sóju. Oproti išlo práve nákladné auto, ktoré prevážalo bager. Vozidlo zastavilo, aby dva kombajny idúce za sebou prešli.

Ja som tu na mieste stál, ten prvý kombajn prešiel, druhý sa chcel vyhnúť a sa mu odtrhla krajnica," opisuje situáciu vodič nákladného auta, Miroslav. Potom ako 20-tonový kombajn zišiel z cesty, vletel do priekopy a tam sa ešte aj prevrátil. Riadil ho 18-ročný mladík a viezol aj kolegu.

"Jeden vyšiel sám a druhému sme pomáhali ," dodal vodič. Mladík, ktorý viedol kombajn, sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Skončil v nemocnici s ľahkými zraneniami. 

Jeho šéf si stál za zamestnancom. Vyhýbal sa krajnici a tá pôda sa pohla a bol dole. To tam nespravíte nič, to sa stáva." Olej a naftu hasiči vedrami odčerpávali do suda. Dostať niekoľko tonový kolos na cestu nebolo jednoduché, na miesto preto prišla aj ťažká technika.

Škoda bola vyčíslená na 30 tisíc eur. Kombajn vytiahli z priekopy po niekoľkých hodinách.

Pozrite si archívnu reportáž o nedostatku kombajnov na slovenských družstvách: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy