Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Riaditeľa školy v Rudňanoch zrejme odvolajú. Osudným sa mu stal víkend
Zdielať na

Riaditeľa školy v Rudňanoch zrejme odvolajú. Osudným sa mu stal víkend

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Poriadne si vypil a sadol za volant. Našťastie jeho riskantnú jazdu rýchlo stopli spišskonovoveskí policajti PMJ. Nakoniec vyšlo najavo, že opitý vodič by mal byť vzorom pre mládež.

Riaditeľ Základnej školy v Rudňanoch v pondelok do práce neprišiel. A ani nemohol, keďže od víkendu je v policajnej cele. Policajná motorizovaná jednotka Petra zastavila spišskonovoveskej ulici v sobotu. Vracal sa z baru. "Vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2 promile," uviedla policajná hovorkyňa Jana Mésarová.  Takýto výsledok nafúkal o 7:45 ráno. Je dosť možné,  že zapíjal piatkovú školskú akciu na futbalom ihrisku.  

"Muž je obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej latky a bol umiestnený do cely policajného zaistenia," pokračovala Mésarová. V policajnej cele pobudol takmer dva dni. Policajná eskorta Petra  priniesla pred sudkyňu. Tá o jeho osude a treste rozhodovala v superrýchlom konaní. Po pár minútach už vyšiel zo súdnej siene bez pút na rukách.  "Každému z vás sa to môže stať," povedal riaditeľ školy po tom, čo zo súdnej siene vyšiel. 

"Bol mu uložený trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel po dobu 24 mesiacov. Rozhodnutie nie je právoplatné, pretože účastníci sa k opravnému prostriedku - možnosti podať odpor, nevyjadrili," vyjadrila sa hovorkyňa Okresného súdu Eva Herichová.  Vedenie obce sa voči riaditeľovi, ktorý spáchal trestný čin, chystá byť nekompromisné. Je preto vysoko pravdepodobné, že príde o svoje postavenie. 

Podľa nášho zdroja z prostredia základnej školy bol tento muž údajne neraz opitý aj počas pracovnej doby, priamo v budove školy. Túto informáciu nám potvrdili viacerí rudňančania. Podľa starostu ho k alkoholu dotiahli súkromné záležitosti. " Ja mám v pondelok radu a na rade budeme túto záležitosť rozoberať. Ale nemám iné východisko, len prijať tvrdé opatrenia. Tak viete, v každej škole nepatrí to,"  skonštatoval starosta obce Miroslav Blišťan. 

 Pozrite si reportáž o opitom vodičovi, ktorý nezastavil ani na stopke:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy