Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Do telefónu tvrdili, že jej syn spôsobil vážnu nehodu a zranil dieťa. Podvodom od nej chceli vymániť tisíce eur
Zdielať na

Do telefónu tvrdili, že jej syn spôsobil vážnu nehodu a zranil dieťa. Podvodom od nej chceli vymániť tisíce eur

SPIŠ / Telefonát na pevnú linku poriadne vystrašil dôchodkyňu zo Spiša. Hlas jej oznámil, že jej syn mal v Poprade autonehodu a zranil malého chlapca. Chlapcovi rodičia to navrhujú riešiť peniazmi a nebudú do prípadu zaťahovať políciu.

V podozrivom telefonáte sa ozval muž, ktorý sa predstavil ako lekár. Ten mal mať na starosti syna ženy. Údajne spôsobil v Poprade autonehodu. "Mal vypité a že zrazil s autom v ktorom sedeli Maďari. A že im sa nič nestalo, že bolo tam decko a že malo ťažký otras mozgu," tvrdí Alžbeta Kullová, žena, ktorú sa pokúsili oklamať.

​Podľa volajúceho rodičia z Maďarska do celej nehody nechceli zaťahovať políciu, ktorá by vodičovi Martinovi poriadne zavarila. Ako odškodné však požadujú pár tisíc eur. Potom na celý prípad zabudnú. K telefónu dali dôchodkyni aj muža, ktorý mal hrať jej syna Martina: "Nezrozumiteľným hlasom mi hovorí. Ale nikomu o tom nehovor, ani susedom, ani Peťovi. Potrebujem 6000 eur," dodáva Kullová.

Pri Novovešťanke bola v tom čase poštárka. Tej to bolo celé podozrivé. Preto dôchodkyni odporúčala sa s volajúcimi nedohodnúť. My sme sa spojili s údajným vinníkom vymyslenej nehody.  "Že som havaroval, že som bol v nemocnici so zošitým jazykom? Tak v tom čase som bol doma, nebol som nikde. Čistý opäť ťah na ľudí dôchodcov. No, proste vylákať peniaze nejakým podvodným spôsobom," hovorí syn oklamanej ženy, Martin Kulla. "Polícia v Košickom kraji za 7 mesiacov v roku 2018 zaznamenala 160 prípadov trestnej činnosti spáchanej na senioroch. Polícia v Spišskej Novej Vsi prijala oznámenie, ktoré preveruje ako podozrenie z trestného činu podvodu," potvrdila Lenka Ivanová, hovorkyňa KRPZ v Košiciach.

Dôchodkyňa varuje aj všetkých ostatných. Ak budete mať podobný podozrivý telefonát, radšej si to u tých, ktorých sa to týka, preverte.

Seniori sú často cieľom podvodníkov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy