Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prvé ilegálne stretnutie bolo zrejme aj posledným. Stovky áut museli odísť
Zdielať na

Prvé ilegálne stretnutie bolo zrejme aj posledným. Stovky áut museli odísť

KOMÁRNO / Parkovisko nákupného centra v Komárne sa vo štvrtok v noci zaplnilo viac, ako v časoch výpredajov. Verejná pozvánka na stránke sociálnej siete pozývala paradoxne na prvú ilegálnu stretávku vozidiel v tomto meste. Pozornosť jej venovali nielen motoristi, aj keď jeden z bodov programu sa nakoniec nekonal.

O deviatej večer parkovala pred zamknutými obchodmi takmer stovka vozidiel. Na pozvánke, ktorá sa hrdila názvom „prvé ilegálne stretnutie áut v Komárne“ účasť potvrdilo viac ako 100 ľudí,  a ďalších 500 fanúšikov vyjadrilo aspoň záujem. "Nerobí sa tu nič, ako vidíte, ľudia si iba pozerajú autá, sem tam niekto pustí pesničku z auta, to je všetko," povedal jeden z účastníkov. "Iní ľudia majú hobby čítanie kníh, pozeranie filmov, zbieranie poštových známok a je tu komunita ľudí, ktorí majú v záľube tieto autá, opravovanie, a kochajú sa s tým," vysvetlil organizátor zrazu.  

Na pozvánke organizátor avizoval aj spoločnú jazdu po Komárne, krátko pred pol desiatou. A zrejme práve pri tejto vete spozorneli nielen milovníci áut a adrenalínu. "Polícia na základe operatívnych informácií a informácií zo sociálnej siete monitorovala situáciu a na miesto bolo vyslaných viacero hliadok rôznych policajných služieb," vyjadrila sa hovorkyňa polície v Nitre Renáta Čuháková . 

"Keby tam dám, že kľudný zraz večerný, nemyslím, že by došlo toľko ľudí. Priláka to mladých ľudí, že adrenalín, že nedovolené treba vedieť, že čo tí ľudia chcú," pokračoval organizátor vo vysvetľovaní jeho úmyslu. Organizátor chcel zostať v anonymite. Kto to je, neraz netušili ani samotní účastníci. Jazdu mestom ale nakoniec neuskutočnili. "Je tu veľa policajtov, tu dávajú pozor na nás, radšej to nebudem riskovať," pokračoval. 

"Počas tohto zhromaždenia boli políciou zistené dva priestupky proti bezpečnosti cestnej premávky , ktoré boli riešené v blokovom konaní," poznamenala hovorkyňa polície.  S pribúdajúcim časom a najmä policajnými hliadkami bolo ilegálne stretnutie nakoniec krátko po desiatej rozpustené. 

Pred niekoľkými týždňami sa konali naozaj netradičné preteky. Pozrite sa, o čo išlo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy