Oblačno
12°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Za útok na policajta mu hrozí päť rokov za mrežami. Podľa miestnych je ale nevinný
Zdielať na

Za útok na policajta mu hrozí päť rokov za mrežami. Podľa miestnych je ale nevinný

SOBRANCE / V Sobranciach malo dôjsť k roztržke medzi policajtmi a obyvateľmi osady. Tridsaťosemročný Marek najskôr slovne a potom aj fyzicky zaútočil na jedného z členov hliadky. Policajt skončil na ošetrení v nemocnici. Podľa miestnych bitku bezdôvodne schytal aj brat útočníka. Polícia to ale vidí inak.

Policajná hliadka prišla do osady riešiť rušenie nočného pokoja. Situácia sa ale nečakane zvrtla. "Len povedali, že máme stíšiť. Odišli preč, my sme vypli rádio a išli sme spať. Oni prišli so svetlami a začali búchať na okná. Vtedy vyšiel švagor, opitý bol a že čo to je," povedala švagriná obvineného muža.

Marek sa mal podľa polície správať voči hliadke veľmi agresívne. Na jedného z jeho členov mal zaútočiť päsťou. Policajti na jeho spacifikovanie museli použiť aj donucovacie prostriedky. "Tridsaťosemročný miestny muž na mieste verejnosti prístupnom, verbálne a neskôr fyzicky napadol zakročujúceho policajta," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. 

"Pacient bol ošetrený ambulantne a momentálne je už v domácom liečení," povedala hovorkyňa Sveta zdravia Jana Fedáková. Do roztržky sa mal podľa informácií TV JOJ zamiešať aj Marekov brat Anton. Podľa miestnych sa ale správal pokojne, no údajne aj on schytal od policajtov niekoľko rán. "Anton hovoril, aby ho pustili. On chcel ísť domov, ale tam ho chytili a ho kopali," tvrdí svedok incidentu. 

"Nevinného zbili. Ja stále budem tvrdiť, že zbili nevinného. On sa do nich nezačínal, on ich vôbec nebil," povedala švagriná obvineného muža. "Štyridsaťjedenročný miestny muž bránil zasahujúcim policajtom vo vykonaní služobného zákroku voči obvinenému mužovi a nereagoval ani na výzvy policajtov, aby upustil od svojho konania. Preto boli voči nemu v zmysle zákona použité donucovacie prostriedky," uviedla Ivanová. 

Policajti počas zásahu zadržali dve osoby. Jednu z nich po vypočutí prepustili a druhú umiestnili do cely policajného zaistenia. Je ňou 38-ročný Marek, ktorému teraz hrozí až päťročný pobyt za mrežami. Polícia prípad realizovala v takzvanom superrýchlom konaní. "Vyšetrovateľ Policajného zboru muža obvinil z prečinu útoku na verejného činiteľa v súbehu s prečinom výtržníctva," povedala policajná hovorkyňa Ivanová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy