Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Oheň zachvátil pálenicu. Pri požiari pomáhali aj dobrovoľní hasiči
Zdielať na

Oheň zachvátil pálenicu. Pri požiari pomáhali aj dobrovoľní hasiči

Archívna reportáž

ŠARIŠSKÉ BOHDANOVCE / Dobrovoľní aj profesionálni hasiči zasahovali v sobotu pri požiari pálenice v Šarišských Bohdanovciach na východnom Slovensku. Horieť začalo neskoro večer. Zhorela celá strecha a požiar poškodil aj ďalšie časti budovy. Škody budú nemalé, niekoľko desiatok tisíc eur.

Susedia okamžite zalarmovali hasičov. Ešte pred ich príchodom profesionálov sa sami pustili do práce. Plamene sa šírili veľmi rýchlo. "My sme hasili tú prednú stranu a sused z druhej strany, tam je studňa. So záhradným čerpadlom sme striekali vodu," opísali situáciu susedia. 

Ako prví boli na mieste zásahu dobrovoľní hasiči. Zakrátko im prišli na pomoc dve posádky profesionálov. "Boli sme privolaní k požiaru pálenice. Po našom príchode bola už strecha pálenice zachvátená požiarom," uviedol Jozef Baláž , veliteľ zásahu HaZZ Prešov.  "Podarilo sa nám uhasiť polovicu, ale oheň hnalo na juh," dodal sused.

"​Majiteľ sa nachádzal na mieste, odpojil pálenicu od prívodu elektrickej energie," informoval veliteľ zásahu. 

Hasiči boli v teréne do neskorej noci. Na mieste bol aj zisťovateľ príčin požiaru. Tá ale bude známa až neskôr. "Príčina požiaru je momentálne v štádiu vyšetrovania. Škodu majiteľ odhadol predbežne na 30 tisíc eur," povedal Kamil Šoltis, riadiaci dôstojník, HaZZ Prešov. "Hovoria majitelia, že asi od komína, ale to už musí vyšetrovateľ určiť," dodal sused.  

Ničivý požiar múzea spôsobil veľké škody. Pozrite si o tom reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy