Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muža obvinili z ohavného činu. Stiahol ženu z kože a ušil si z nej vestu
Zdielať na

Muža obvinili z ohavného činu. Stiahol ženu z kože a ušil si z nej vestu

KRAKOV / Už je to takmer rok, čo sa do väzby dostal muž, obvinený z jedného z najohavnejších činov. Ešte v roku 1997 mal stiahnuť kožu z mladej študentky Kataríny a ušiť si z nej vestu. Obvineného muža síce policajti držia vo väzbe, no ďalšie pátranie stále prebieha.

Krakovskí policajní potápači už niekoľko dní prehľadávajú dno Visly, veria totiž, že tam nájdu ostatky mŕtvej Kataríny. V roku 1997 bola totiž objavená iba časť jej kostrových ostatkov a vesta z ľudskej kože. Odvtedy policajti usilovne prehľadávali rieku. "Môžeme potvrdiť, že ostatky, ktoré sme našli v priebehu rokov a geneticky materiál skutočne patrili obeti, ktorou bola 22-ročná Katarína," informoval vyšetrovateľ.

​Všetky dôkazy smerujú proti obvinenému Róbertovi. Ten žil až do minulého roku úplne normálny život . V jeseni ho zadržali policajti. Na celý prípad je odvtedy uvalené informačné embargo. Na verejnosť ale prenikla aj informácia o tom, že sa údajne podarilo nájsť aj zvyšok kostry mladej ženy. "V tomto momente nemôžeme potvrdiť túto informáciu, to môže urobiť iba orgán, ktorý podáva obžalobu," povedala sudkyňa Beata Gorsczyk.

Prokuratúra sa k veci však nevyjadruje. Pred zadržaním obvineného muža však tvrdila, že má jednoznačné dôkazy. "V histórii našej krajiny sme nemali tak zložitý prípad, ale vďaka medzinárodnej pomoci expertov z rôznych krajín vieme identifikovať páchateľa," uviedol prokurátor Piotr Kosmaty.

Krakovský súd väzbu pre obvineného muža už opätovne predĺžil. Tvrdí totiž, že by na slobode mohol ovplyvňovať svedkov. "Aj naďalej je vysoká pravdepodobnosť, že obvinený muž spáchal uvedený čin, pričom chcem zdôrazniť, že sme vychádzali z aktuálnych dôkazných materiálov," dodala Beata Gorsczyk.

Celý prípad sa nachádza zatiaľ v prípravnom konaní, budúci mesiac by malo ale uplynúť obdobie, kedy o tom môže rozhodnúť riadny súd a prípad bude postúpený špecializovanému trestnému súdu. Obvinenému mužovi teraz hrozí v prípade dokázania viny až doživotný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy