Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladú právničku chytili policajti s drogami v aute
Zdielať na

Mladú právničku chytili policajti s drogami v aute

Archívna reportáž

ŽILINA / 22. mája zastavili policajti z národnej kriminálnej agentúry pri žilinskom sídlisku Hájik auto, ktoré šoférovala 28-ročná Katarína. Po prehliadke vozidla ju zadržali, prevážala totiž pervitín.

Mladú Žilinčanku obvinili z drogovej trestnej činnosti, od mája bola vo vyšetrovacej väzbe. Policajti jej nápadne žltý Volkswagen zablokovali pod sídliskom Hájik. Ich podozrenie, že má mladá advokátska koncipientka v aute drogy, sa potvrdilo: "Zaistili plastové striekačky s obsahom neznámej kryštalickej látky," hovorí Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. 

Expertíza potvrdila, že v nich bol pervitín a to minimálne 47 bežných jednorazových dávok. Katarína bola nielen konzumentkou drog, ale ich aj predávala v Žiline a okolí. Hrozilo jej až desaťročné väzenie.

Katarína však nakoniec vyviazla s podmienkou. "Obvinenej bol uložený trest vo výmere tri roky s podmienečným odkladom na 3roky ako aj zákaz užívať omamné látky," hovorí Milan Cisárik, hovorca Krajskej prokuratúry v Žiline.

Na kariéru právničky teraz bude musieť Katarína zabudnúť, keďže je právoplatne odsúdená právnickú prax už nebude môcť vykonávať.

Pozrite si, ako skončila kariéra právničky v koši:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy