Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vandali zničili hrob. Mužovi na invalidnom dôchodku ostali len oči pre plač
Zdielať na

Vandali zničili hrob. Mužovi na invalidnom dôchodku ostali len oči pre plač

VÝRAVA / Keď muž prišiel na hrob svojho otca, neveril vlastným očiam. Niekto na ňom vyvrátil betónovú platňu a úplne rozbil sklenenú tabuľu. Muž na invalidnom dôchodku sa sám stará o 82-ročnú mamu. Skromná rodina teraz musí nájsť peniaze na opravu. Páchateľ je neznámy.

Na cintoríne má pán Dušan pochovaného otca. Hrob je na tom istom mieste už 16 rokov. Keď tam pred pár dňami prišiel, čakala ho ohromná spúšť. Betónovú dosku našiel muž úplne vyvrátenú a sklenená tabuľa bola rozbitá na márne kúsky. Muž si nevie vysvetliť, čo sa tu vlastne odohralo a prečo si niekto vybral práve ten hrob. "Jedni hovoria že to bol vietor, ale vietor to nemohol zvaliť. To by musel byť uragán. Z hákov je všetko vytlačené. To by sa hoci dospelý oprel, toto neurobí, to sa muselo tlačiť veľmi," uviedol majiteľ poškodeného hrobu Dušan.

Pán Dušan spôsobenú škodu odhadol na asi 400 eur. Peňazí nazvyš nemá. Sám sa stará o 82-ročnú mamu. Tú radšej na miesto úcty a piety jej nebohého muža ani nezobral. Nechcel, aby videla, čo tu vandal po sebe zanechal. "Keby mama prišla, isto by sa zosypala. Keď mama niečo chce, na mňa sa obrátiť. Ale ja mám problémy aj s chrbticou, som na invalidnom dôchodku," dodal Dušan. 

Oprava hrobu nestojí málo, otázne zostáva, či budú mať na to peniaze. "Nájdu sa peniaze, lebo sa musia nájsť. Keď niekoho zavrú alebo čo, ja z toho nemám nič. Ja to musím zaplatiť," povedal smutne majiteľ zničeného hrobu. 

Policajti okolnosti na mieste zadokumentovali a v prípade začali trestné stíhanie. Po páchateľovi pátrajú. "Za hanobenie miesta posledného odpočinku hrozí až dvojročné väzenie," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. "Bol to môj otec a tam je jeho miesto posledného odpočinku. Keď nájdu toho, čo to urobil, žeby do smrti trpel," dodal rozhorčený Dušan. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy