Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pomocou cudzieho občianskeho vybielil účet. V banke si nič podozrivé nevšimli
Zdielať na

Pomocou cudzieho občianskeho vybielil účet. V banke si nič podozrivé nevšimli

RUŽOMBEROK / Strata peňaženky vyšla mladého muža z Oravy poriadne draho. Pomocou jeho občianskeho preukazu mu neznámy podvodník vybielil bankový účet. Aj keď to znie neuveriteľne, priamo v banke oklamal zamestnankyne, sfalšoval podpis a odniesol si vyše 4 000 eur.

Ku kurióznemu prípadu došlo v jednej z ružomberských bánk ešte začiatkom júla. Muž v kapucni, šiltovke a slnečných okuliaroch vošiel do banky ráno, hneď ako ju zamestnankyňa otvorila. Oblečenie, neprimerané horúcemu počasiu, vysvetlil vážnymi zdravotnými problémami. Pôsobil pokojne, pracovníčka teda nemala najmenšie podozrenie, že občiansky preukaz, ktorý predložil, nie je jeho. "Doklad patril 28-ročnému mužovi, ktorý ho stratil deň predtým na nezistenom mieste. Páchateľ za pomoci stratených dokladov vybral z bankového účtu poškodeného, finančnú hotovosť vo výške 4 500 eur," uviedol  Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. 

​Zamestnankyňa banky muža dokonca požiadala aby si zložil okuliare, no ani vtedy nezistila, že ide o podvodníka. "Klientovi boli odcudzené osobné doklady, pričom strata občianskeho preukazu bola nahlásená až o niekoľko dní neskôr. V čase, keď sa páchateľ alebo podozrivý vybral do pobočky, sme tým pádom nedisponovali žiadnou informáciou o odcudzení týchto dokladov," povedal Dominik Miša, hovorca VÚB banky. 

​Vedenie banky si na žiadne podobné prípady zneužitia dokladov nepamätá. Odvaha alebo skôr drzosť tohto podvodníka prekročila všetky dosiaľ známe medze. "Poskytli sme vyšetrovateľom všetky potrebné záznamy a informácie a spolupracujeme s políciou v maximálnej možnej miere. Je samozrejmé, že klient svoje prostriedky dostane naspäť," dodal hovorca banky. 

"Polícia žiada občanov, aby akékoľvek informácie k totožnosti neznámej osoby oznámili na najbližší útvar Policajného zboru, alebo na bezplatnú telefónnu linku 158," informoval hovorca KR PZ Žilina. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy