Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zlodej (27), ktorý okradol dôchodkyňu a na súd prišiel s kvetináčom, pozná svoj trest
Zdielať na

Zlodej (27), ktorý okradol dôchodkyňu a na súd prišiel s kvetináčom, pozná svoj trest

ŽILINA / Sudkyňa Okresného súdu v Žiline vyriekla rozsudok nad 27-ročným Miroslavom za to, že okradol staršiu paniu. Keďže má žena 78-rokov, je podľa zákona chránenou osobou. Pri objasňovaní tohto činu policajti navyše zistili, že pri krádeži mal pri sebe aj marihuanu.

Keď ho chlapi z väzenskej a justičnej stráže viedli do súdnej siene, bol veľmi nervózny. Tušil, že ortieľ, ktorý si o chvíľu vypočuje, ho nepoteší. A veru, sudkyňa neuverila jeho výhovorkám, že určite nechcel okradnúť dôchodkyňu.

Svoj čin vysvetľoval tak, že zrazu zbadal kabelku a jednoducho ju zobral. "Nemal to robiť, nemal okradnúť starú ženu," vraví Mirova sestra.

Podľa obžaloby, Miroslav využil chvíľku nepozornosti, keď 78-ročná Marta sedela na lavičke. Svoje veci mala síce na dosah, no podarilo sa mu okradnúť ju. "Dôchodkyňa mala v kabelke zdravotnú dokumentáciu, mobilný telefón, doklady, peňaženku s hotovosťou 120 eur a čierne kožené rukavice," informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová.  

Na Mira si zrejme viacerí diváci spomenú pri záberoch, kedy v januári tohto roka ho policajti v súvislosti s týmto činom viedli pred sudcu, ktorý rozhodoval o tom, či ho pošle do väzby. Vtedy mužom zákona klamal, že si čestne kúpil kvetináč, ktorý mal pri sebe. Potom vysvitlo, že aj túto dekoráciu ukradol. "On je psychicky labilný a mal by ísť na psychiatrické liečenie," vravia jeho príbuzní. 

Sudkyňa chcela preskúmať aj tieto tvrdenia rodiny. Ale obžalovaný muž jej nedovolil nahliadnuť do jeho zdravotnej karty. "Návrhu prokurátora sudca vyhovel a uznal obžalovaného vinného zo zločinu krádeže a prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok," informoval hovorca súdu Milan Cisárik s tým, že Miroslav dostal  trest 6,5 roka za mrežami.

Ani prokurátor nie je spokojný, myslí si ale naopak, že trest je príliš nízky. Preto sa týmto prípadom bude zaoberať ešte krajský súd. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy