Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
S nožom v ruke okradol slabozrakého. Po lúpeži ho naháňal a rozdupal mu okuliare
Zdielať na

S nožom v ruke okradol slabozrakého. Po lúpeži ho naháňal a rozdupal mu okuliare

PRAHA / Pražská polícia chytila po niekoľkých dňoch lupiča, ktorý okradol silno krátkozrakého muža o mobil. Hrozil mu pri tom nožom. Incident nasnímali kamery. Po jeho zverejnení ho spoznalo niekoľko ľudí, ktorí dali policajtom tip a ten sa ukázal ako správny. Teraz hrozí mužovi 10 rokov za mrežami.

Minulý týždeň páchateľ prechádzal popri stanici metra. Odrazu ukradol telefón silno krátkozrakému mužovi. Ten sa bránil a na chvíľku sa mu podarilo získať telefón naspäť, keď ale útočník vytiahol nôž, obeť rýchlo unikla do najbližšej električky. "Myslel si, že sa útočníka zbavil, ale ten sa rozbehol na ďalšiu zastávku a zobral krátkozrakému mužovi okuliare," tvrdí Jan Daněk, hovorca pražskej polície.

​Kamery zaznamenali ako ich útočník pred električkou demonštratívne ničí, láme a dupe po nich. Kto je schopný takéhoto krutého správania? To sa kriminalisti dozvedeli už o pár dní. Polícia zverejnila zábery lúpeže a niekoľko ľudí ihneď zlodeja na záberoch spoznalo.

Kriminalisti si na neho počkali a zatkli ho na ulici v Prahe. Museli byť obozretní a nekompromisní, pretože hrozilo, že je ozbrojený. A predvídali správne. mal u seba nôž, ktorý použil pri lúpeži. "Muž sa ku krádeži priznal, Tvrdil, že konal spontánne, nemal to premyslené a ani naplánované. Jednoducho, ako sa hovorí, využil príležitosť," potvrdil Daněk.

Pretože má 25-ročný muž pestrú trestnú minulosť, navyše je oficiálne bezdomovcom bez trvalého pobytu a je stále v podmienke za lúpež z minulosti, bude sudca v najbližších hodinách rozhodovať o uvalení väzby. "Svojím konaním spôsobil škodu vo výške 8 000 českých korún. Dopustil sa troch trestných činov: krádeže, lúpeže a poškodenia cudzej veci. Za to mu, v prípade odsúdenia, hrozí až 10 rokov za mrežami," doplnil Daněk.

32-ročný muž po lúpežnom prepade dôchodcu v Žiline, pôjde na doživotie za mreže, pozrite si archívnu reportáž:

​​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy