Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž mal pohlavný styk so šiestimi maloletými osobami. Päť z nich nakazil syfilisom
Zdielať na

Muž mal pohlavný styk so šiestimi maloletými osobami. Päť z nich nakazil syfilisom

TREBIŠOV / Pred sudcu v Trebišove sa vo štvrtok postavil sexuálny deviant. Dvadsaťšesťročný muž, ktorého prezývajú Jasmínka, mal rôzne formy pohlavného styku až so šiestimi maloletými osobami. Mali sa nakaziť syfilisom, ktorý sa potom masívne rozšíril v tamojšej osade.

Obžalovaný pred súdom priznal svoju vinu. Nebolo pochýb o tom, že šíril chorobu aj medzi maloletými osobami. "Aj keď som nevedel, že tí maloletí majú toľko rokov, je mi to ľúto, čo som urobil. To je všetko," povedal obžalovaný.

"Poľahčujúcou okolnosťou bolo priznanie a úprimné oľutovanie trestného činu, no priťažujúcou okolnosťou v jeho prípade bolo spáchanie viacerých trestných činov," uviedol sudca okresného súdu Martin Kurečko. Obžalovaný mal sexuálny kontakt so šiestimi maloletými osobami. Až päť detí nakazil syfilisom. Všetky podstúpili úspešnú liečbu.

Znalecký posudok odhalil, že obžalovaný trpí sexuálnou úchylkou. To vysvetľovalo, prečo sa zameral na mladistvých. Nikomu nepovedal, že ich mohol nakaziť pohlavnou chorobou. "Jeho schopnosť ovládať sa bola znížená až o 50 percent," povedal advokát obžalovaného Juraj Füzer. Dvadsaťšesťročnému mužovi hrozilo 7 až 12 rokov za mrežami. Súd mu ale túto hranicu znížil použitím mimoriadneho ustanovenia a kombináciou trestu. "Obžalovanému bol uložený trest v trvaní štyroch rokov. Treba povedať, že mu bol uložený aj trest zákazu pobytu a tiež mu bolo uložené aj sexuologické liečenie v ústavnej forme," dodal sudca. 

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Žiadna zo strán sa totiž po jeho vynesení nevzdala odvolania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy