Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prípad vraždy futbalistu, z ktorej je obvinený 38-ročný Nishit, sa komplikuje
Zdielať na

Prípad vraždy futbalistu, z ktorej je obvinený 38-ročný Nishit, sa komplikuje

BRATISLAVA / Prípad Inda, ktorý pri nočnej potýčke v centre Bratislavy dobodal amatérskeho futbalistu, stále vyvoláva otázniky. Obvineného minulý týždeň nepustili z väzby, hoci prvostupňový súd súhlasil, aby šiel na slobodu s elektronickým náramkom. Otvorená zrejme zostáva aj právna kvalifikácia skutku.

Nishit (37) je od októbra vo väzbe a Okresný súd Bratislava 1 zrejme už budúci mesiac vyriekne verdikt. Prokuratúra prípad klasifikovala ako vraždu, hoci v obžalobe sama uznáva, že konflikt zrejme vyvolali poškodení, ktorí mali spočiatku navrch, keď obvineného natlačili na auto.

Prvostupňový súd už viackrát naznačil, že nemá problém, aby zamestnanca nadnárodnej firmy stíhali počas súdneho konania na slobode. Proti bol však krajský súd. 

Rodák z Indie však nemá zápis v registri trestov a podľa znalkyne ani agresívne sklony. Skutok pred rokom sprevádzala mediálna hystéria, objavili sa viaceré nepravdivé informácie.

​Páchateľa dopadli v priebehu niekoľkých minút a obvinili ho z vraždy, hoci až neskôr preniklo na verejnosť video, z ktorého vyplynulo, že ho napadli muži, čo boli v presile. Tí, čo prežili, začali postupne meniť výpovede.

Podľa expertky možno v takýchto prípadoch pristúpiť k zmene právnej kvalifikácie skutku. "Súd je viazaný iba tým samotným skutkom, nie je viazaný tou právnou kvalifikáciou, ako bola v obžalobe," vraví odborníčka na trestné právo Lucia Kurilovská. 

Projektový manažér je teda už rok bez príjmu, rodina poškodeného pritom od neho požaduje odškodnenie vo výške 400-tisíc eur. Obhajca Nishita  povedal, že nerozumie, prečo štát investoval milióny do elektronického monitorovacieho zariadenia, keď ho v praxi nevyužíva. Elektronické náramky dostali viacerí obvinení v mediálne známych kauzách, jeho klient má navyše na krku len väzbu útekovú, hoci prokuratúra pôvodne žiadala aj preventívnu.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy