Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Povzbudený alkoholom sa 39-ročný Štefan rozhodol zaplávať si. Z jazera sa už nevrátil
Zdielať na

Povzbudený alkoholom sa 39-ročný Štefan rozhodol zaplávať si. Z jazera sa už nevrátil

KURINEC / Policajti a hasiči od sobotňajšieho večera pátrajú po 39-ročnom mužovi. Štefana z okresu Rožňava videli naposledy jeho kamaráti plávať v jazere pri Rimavskej Sobote. Na breh sa už ale nevrátil.

Partia kamarátov z okresu Rožňava trávila sobotu v rekreačnej oblasti Kurinec. Podvečer sa už chystali domov, no 39-ročný Števo sa ešte rozhodol naposledy zaplávať si.

​Koľko bolo presne hodín si muži nespomenuli. Priznali však, že Štefan nebol úplne triezvy a preto ho od kúpania odhovárali. "Sme mu rozprávali, ale už mal vypité, tak nás nepočúval," priznal kamarát nezvestného muža. 

Nevracal sa 

"Povedal, že si ide len do polovice zaplávať a príde. Tak sme ho čakali vonku a keď sme prišli, tak sme ho nevidel," opisuje ďalej sled udalostí kamarát. 

Nechali ho vraj vo vode a od jazera odišli. Až po viac ako hodine si uvedomili, že sa stále nevrátil. Vtedy ho začali hľadať, zalarmovali aj pomoc. V tom čase už bola ale úplná tma. "Kričali sme na neho, ale neozýval sa vôbec," pokračuje kamarát. 

Zlá viditeľnosť

Policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky ako aj rimavskosobotskí hasiči okamžite sadli do člnov a muža začali hľadať. Keďže jazero je veľké, podstatné boli fakty od kamarátov nezvestného muža. Informácie od nich boli ale rozpačité. Jedni tvrdili, že ho naposledy videli v polovici jazera, iný muž zase policajtom hovoril, že Štefan bol už takmer na druhej strane.

"Polícia z Rimavskej Soboty po nezvestnom mužovi vykonáva pátranie, na mieste sú aj hasiči – potápači a psovod s policajným psom na vyhľadávanie utopených osôb," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Viditeľnosť je ale v jazere takmer nulová. Niekoľkohodinové snaženie policajtov a hasičov bolo neúspešné. Muža sa im nájsť nepodarilo.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy