Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vandalizmus a bitky stále sužujú centrum mesta. Miestni kritizujú políciu
Zdielať na

Vandalizmus a bitky stále sužujú centrum mesta. Miestni kritizujú políciu

BRATISLAVA / Hlučné prejavy, vandalizmus a potýčky. Tak vyzerá aj napriek policajným opatreniam nočný život v centre Bratislavy. Sťažnosti obyvateľov nepomohli. Doteraz najväčším mementom, kedysi pokojnej Obchodnej ulice, bolo brutálne zabitie mladého Henryho.

Hoci od násilnej smrti mladého Filipínca Henryho prešli viac ako tri mesiace, na Obchodnej ulici to niekedy vyzerá ako na nejakom nebezpečnom predmestí.  "Opití ľudia chodia a rozbíjajú smetné koše.Takisto tu vykrikujú, púšťajú si hlasnú hudbu z telefónov. Nikto to nerieši," vyjadrila sa aktivistka Barbora Bayoudh. Počas leta síce naoko ubudlo výtržností, no v nočných hodinách pravidelne dochádzalo k rušeniu nočného pokoja. 

Poslankyňa Starého Mesta priznáva, že mesto má nástroje ako sankcionovať problematické nočné podniky, no nerobí tak.  "Tieto nástroje sú jasne definované, dokonca je možné uložiť správnu pokutu až do výšky 6638 eur," uviedla poslankyňa BSK za Staré mesto Barbora Oráčová. 

Pripomeňme, že po sťažnostiach obyvateľov na množiace sa incidenty a vandalizmus polícia prijala opatrenia. "Konkrétne zvýšenie počtu hliadok na teritóriu Obchodnej ulice a jej blízkom okolí. Druhým bodom bolo realizovanie takzvaných cielených akcií," poznamenal policajný hovorca Michal Szeiff. 

Ľudia žijúci na Obchodnej napriek tomu nie sú spokojní s týmito opatreniami. "Bolo by lepšie zaviesť hliadkovanie aj počas týždňa," pokračovala aktivistka Bayoudh. Polícia sa bráni, že po sérií razií zmizli z centra mesta mladiství, ktorí sa potužovali alkoholom, no hlučné prejavy sa jej stále nepodarilo eliminovať. Podľa obyvateľov polícia musí účinnejšie reagovať, aby zavládol pokoj a poriadok. "Veľmi by pomohlo, keby bola zriadená hliadka štátnej polície, ktorá by operovala každý deň od 20.00 hodiny do  6.00 ráno," vyjadrila názor poslankyňa Oráčová. 

Pozrite si reportáž súvisiacu s témou bezpečnosť na Obchodnej ulici: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy