Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Expolicajta, známeho z kontroverzného zásahu proti vodičke, budú súdiť v Bratislave
Zdielať na

Expolicajta, známeho z kontroverzného zásahu proti vodičke, budú súdiť v Bratislave

BRATISLAVA / Pojednávanie z júla tohto roku v prípade kauzy expolicajta Ľuboša T. zrušili. Dôvodom bola jeho žiadosť o odňatie spisu, aby prípad prejednával iný súd. Bývalý policajt známy z kontroverzného zásahu proti vodičke nebude spokojný.

Bývalý bratislavský policajt pohotovostnej motorizovanej jednotky opakovane na predošlých pojednávaniach namietal zaujatosť súdu. Chcel aby jeho prípad riešil mimobratislavský sudca. Ako dôvod uviedol, že ako policajta ho bratislavskí sudcovia poznajú. U viacerých mal počas aktívnej služby svedčiť proti dílerom.

"Bol by som rád, keby ma prejednával iný súd," vyhlásil pred súdom Ľuboš T. "Keby som bola voči vám zaujatá, tak by ste možno boli v tej väzbe do dnešného dňa," odpovedala mu sudkyňa.

Sudkyňa z petržalského súdu sa necítila byť zaujatá a rovnako tak to videl aj najvyšší súd, ktorý v júni minulého roku zamietol žiadosť expolicajta o odňatie spisu.

Žalovaný aj tento rok požiadal Najvyšší súd o odňatie spisu. Odpoveď bola taká istá ako pred rokom. "V trestnej veci Ľuboša T. rozhodol Najvyšší súd tak, že vec vrátil prvostupňovému súdu, ktorý je viazaný rozhodnutím Najvyššieho súdu z 13.6.2017. A to, že vec sa Okresnému súdu Bratislava V. ani Krajskému súdu Bratislava neodníma," uviedla pre TV JOJ hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová.

Hlavné pojednávanie z júla tohto roku muselo byť zrušené, keďže vtedy ešte nebolo o žiadosti žalovaného rozhodnuté. Naposledy sa v prípade pojednávalo v máji tohto roka, vypočutý bol policajt a znalec z odboru psychológie.

"Nie je tam ani tak problém so zvýšenou mierou agresivity ako s mierou kontroly, toto som povedal na verejnom pojednávaní," dodal klinický psychológ a súdny znalec Dušan Kešický.

Expolicajt čelí obžalobe z trestných činov zneužitia právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody. Tých sa mal podľa prokuratúry dopustiť počas zásahu proti vodičke pri cestnej kontrole z októbra 2014. Vyšetrovateľ a prokurátor vtedy aj na základe videa vyhodnotili použitie donucovacích prostriedok voči žene za neprimerané. Policajt prišiel o prácu a už tretí rok sa snaží dokázať svoju nevinu. Termín najbližšieho pojednávania ešte nebol stanovený.

"Sudkyňa v tomto čase čerpá riadnu dovolenku. Aj preto ešte nemohol byť vytýčený termín hlavného pojednávania," napísal Krajský súd Bratislava vo svojom stanovisku.

Policajt mal kradnúť drogy. Pozrite si reportáž, čo sa v skutočnosti stalo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy