Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Popradský primátor, ktorý za volantom nafúkal, pred sudcu nepredstúpil
Zdielať na

Popradský primátor, ktorý za volantom nafúkal, pred sudcu nepredstúpil

POPRAD / Na okresnom súde v Poprade sa malo popoludní začať hlavne pojednávanie s tamojším primátorom Jozefom Švagerkom. Polícia ho na ceste zastavila v polovici augusta minulého roka. Posilnený bol alkoholom.

V dychu primátora policajti namerali viac ako jedno promile alkoholu. Pred sudcu ale v utorok nepredstúpil. Jeho obhájca je na zahraničnej dovolenke a bez jeho prítomnosti Švagerka s pojednávaním nesúhlasil. Sudca ho odročil na koniec septembra.

Piateho februára sudca Okresného súdu v Poprade vydal trestný rozkaz, podľa ktorého je popradský primátor vinný. "Uznal obvineného vinným z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo obvinenému uložil peňažný trest vo výške 1 200 eur a pre prípad, že by výkon uloženého peňažného trestu mohol byť úmyselne zmarený, súd obvinenému uložil tiež náhradný trest odňatia slobody vo výmere troch mesiacov," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová. Zároveň by si za volant nemal sadnúť 18 mesiacov.

Primátor s takým rozhodnutím ale spokojný nebol. Nemal vraj možnosť na obhajobu. Sudca konal v takzvanom skrátenom konaní. Švagerko sa preto odvolal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy