Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajtov držal v strehu celú noc. Muž sa pokúsil o samovraždu
Zdielať na

Policajtov držal v strehu celú noc. Muž sa pokúsil o samovraždu

SENICA / Senickí policajti sa v noci príliš nevyspali. Opakovane ich zamestnával muž, ktorý sa rozhodoval, či má alebo nemá spáchať samovraždu. Keď zavolal prvýkrát, zrejme preveroval, či jeho telefonát policajti berú vážne. Druhýkrát už rozhodovali minúty.

V parku v Senici sa pokúsil 32-ročný muž ukončiť život obesením. "Vybral si strom, a obesil sa na ňom," uviedol Dušan Koník, policajt mestskej polícii v Senici. 

Predtým, ako svoj plán uskutočnil, dvakrát volal na mestskú políciu. "Prvýkrát volal 15 minút po polnoci na operačné oddelenie, že sa nachádza v parku, a že chce spáchať samovraždu," opísal situáciu policajt. Hliadky mestskej a štátnej polícii prehľadali celý park, ale ho nenašli. "Druhýkrát nám zavolal o jednej v noci, že je za penziónom v parku a potrebuje pomoc," dodal Dušan Koník.

Mestskí policajti jeho prosbu nebrali na ľahkú váhu a urýchlene prišli do parku hľadať muža. "Mestská polícia prišla na miesto, uvidela muža obeseného na strome. Odrezali ho, položili ho na zem a poskytli mu prvú pomoc. Menovaný už bol v bezvedomí. Dá sa povedať, že mu v poslednej chvíli takto zachránili život," povedal policajt mestskej polícii.

Mestskí policajti riešili aj prípad pokusu o spáchanie samovraždy obesením na moste. "Nakoľko mal muž dlhý povraz, ktorý si uviazal o zábradlie mosta, tak sa mu to nepodarilo," uviedla pracovníčka mestskej polície v Senici. "Pravdepodobne si nevypočítal dĺžku šnúry a dopadol do potoka do vody," dodal Ferdinand Jakubovič, mestský policajt v Senici. Keďže voda je tam plytká, nič sa mu nestalo a vyliezol na breh. "Videl som, že kus šnúry ide za nim, tak som sa ho opýtal, aký ma problém, či má nejaké zdravotné problémy alebo čo a potom som ho odviedol na záchranku," dodal Ferdinand Jakubovič.

Pokusu o samovraždu zabránil nedávno okoloidúci:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy