Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Trojnásobný zásah polície na hudobnom festivale. Traja mladíci skončili obvinení
Zdielať na

Trojnásobný zásah polície na hudobnom festivale. Traja mladíci skončili obvinení

BRATISLAVA / Polícia počas víkendu v areáli Zlaté piesky objasnila tri prípady týkajúce sa drog. Všetky sa odohrali počas hudobného festivalu, pričom obvinení skončili až traja mladíci.

K prvému odhaleniu prechovávania drog došlo v piatok. Dvadsaťdeväťročný muž mal u seba dve plastové vrecká a cigaretu s obsahom neznámej zelenej sušenej rastliny. Podľa predbežných výsledkov z Kriminalistického a expertízneho ústavu sa v plastových vreckách a cigarete nachádzala zelená rastlina Cannabis ( marihuana). Počet jednotlivých dávok množstva, ktoré mal u seba, by bol sedemnásť. Vyšetrovateľ voči 29- ročnému Tomášovi M. z Česka vzniesol obvinenie. Momentálne je stíhaný na slobode, no v prípade preukázania viny mu hrozí 3 -10 rokov. 

Ani nie o dve hodiny už zasahovali znova. Pri kontrole zaistili opäť 29 - ročnému mladíkovi z Čiech Matějovi P. kovovú krabičku, kde mal nemalé množstvo marihuany. Množstvo zaistenej rastliny zodpovedalo 58 bežným jednotlivým dávkam drogy. Muž už čelí obvineniu z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov. Matějovi taktiež hrozí väzenia na 3-10 rokov. 

"V poslednom prípade na podklade zabezpečenej dôkaznej situácie vyšetrovateľ Policajného zboru vzniesol obvinenie z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 27-ročnému Jaroslavovi K., takisto z Českej republiky," uviedla policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

Muža polícia na festivale prichytila až v sobotu večer. Mal pri sebe plastové vrecko s marihuanou. Obsah zaisteného materiálu zodpovedal približne 7,232 obvykle jednorazovým dávkam drogy. Polícia mladíka zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. V tomto prípade sa vec realizuje v superrýchlom konaní. V prípade, že sa obvinenie potvrdí, hrozí mu až 5 rokov.

Pozrite si reportáž o mužovi, ktorý predával drogy z policajného auta:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy