Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chcel vyskúšať novú motorku, skončil zaseknutý pod zvodidlami
Zdielať na

Chcel vyskúšať novú motorku, skončil zaseknutý pod zvodidlami

Archívna reportáž

ROKYTOVCE / V jeden deň si kúpil motorku a hneď na druhý deň na nej havaroval. Mladý vodič chcel nový motocykel iba vyskúšať. Pri obci Rokytovce však ostrá a dlhá zákruta dolu kopcom bola nad jeho sily. Po páde zostala motorka zakliesnená pod zvodidlami. Zranený 24-ročný Matej opakovane upadal do bezvedomia. Záchranári ho museli rýchlo transportovať do nemocnice.

Nehoda sa stala neďaleko obce Rokytovce. Motocykel zostal po páde zaseknutý pod zvodidlami. Mladý vodič sa chcel podľa slov jeho kamaráta na novom motocykli previezť. Kúpil si ho deň predtým. Podľa polície však možno stačilo trochu ubrať plyn.

Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov vraví: "24-ročný Matej v ostrej a tiahlej pravotočivej zákrute neprispôsobil rýchlosť svojim schopnostiam a nezvládol riadenie motocykla."

Prešiel do protismeru, kde dostal šmyk. Na mieste zasahovali hasiči aj záchranári.

Radovan Žulevič, veliteľ zásahu z HaZZ Medzilaborce opisuje miesto nehody: "Po našom príchode už bola na mieste RZP, pacient bol pri vedomí, chlapci pomohli s transportom."

Zranený muž podľa volajúceho na tiesňovú linku 155 opakovane upadal do bezvedomia. Po príchode záchranárov na miesto muž už slabo komunikoval a s úrazom hlavy ho posádka previezla do svidníckej nemocnice.

Nedá sa dosť často opakovať, že na motorke treba jazdiť obzvlášť opatrne:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy