Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Keby v kvetináčoch boli okrasné izbové kvety polícia by asi nenamietala. Mladík doma pestoval vo veľkom marihuanu
Zdielať na

Keby v kvetináčoch boli okrasné izbové kvety polícia by asi nenamietala. Mladík doma pestoval vo veľkom marihuanu

DETVA / Policajti prekvapili obyvateľov domu v detvianskej časti Piešť. Zrejme mladého muža sledovali a išli na istotu. V dome našli sušené, ale aj živé rastliny v kvetináčoch. 27-ročný Martin má teraz na krku vážne obvinenie.

V rodinnom dome našli kvetináče, už na prvý pohľad bolo jasné, že nejde o domáce izbové kvety, ale o rastliny konope. V rôznych nádobách boli usušené časti. Všetko čo v dome zaistili, putovalo na expertízu, tá potvrdila, že ide o marihuanu. "Zo zaisteného množstva by sa dalo vyrobiť 421 jednorázových dávok drogy," potvrdila Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

​S obvineným Martinom sa nám rozprávať nepodarilo. Vyšetrovateľ preňho žiadal väzbu. Pred sudcu ho priviedli s putami na rukách. "Vyšetrovateľ vo Zvolene 27-ročného muža obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok," dodala Faltániová. Sudca rozhodol v priebehu necelej polhodiny, mladý muž domov nepôjde, v sprievode policajnej eskorty putoval do vyšetrovacej väzby.

"Sudca pre prípravné konanie okresného súdu Zvolen dnes rozhodol o vzatí do väzby obvineného Martina L., z dôvodu takzvanej preventívnej väzby, teda z dôvodnej obavy, že obvinený bude pokračovať v trestnej činnosti," povedala hovorkyňa súdu Nina Spurná. Rozhodnutie sudcu sa Martinovi nepáčilo, a tak sa proti nemu hneď v pojedávacej miestosti odvolal. Jeho väzobné stíhanie tak ešte bude musieť potvrdiť krajský súd. Za drogový delikt mu však podľa nášho trestného zákona hrozí nemalý postih. "Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov," tvrdí Faltániová.

Srb si v Prahe vytvoril v dome dokonca celú plantáž, stopla ho elitná jednotka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy