Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nočné prekvapenie pre rodičov. Polícia im volala, že ich deti nafúkali
Zdielať na

Nočné prekvapenie pre rodičov. Polícia im volala, že ich deti nafúkali

RIMAVSKÁ SOBOTA / Niektorí rodičia zostali v sobotu poriadne prekvapení, keď im zavolali policajti a oznámili im, že ich dieťa pilo alkohol. Policajti z Rimavskej Soboty navštívili 6 podnikov v troch mestách. Fúkať museli tí, ktorí ešte neboli plnoletí. V takýchto preventívnych akciách budú pokračovať.

Diskotéky, bary, či pohostinstvá. Rimavskosobotskí policajti v sobotu večer zisťovali, či deti a mládež nie sú pod vplyvom alkoholu. "Akcia bola zameraná na kontrolu požívania alkoholických nápojov mladistvými osobami v zmysle zákona 219/1996," tvrdí Pavel Žigo, riaditeľ odboru poriadkovej polície OR PZ v Banskej Bystrici. Novela tohto zákona platí od 1.júla tohto roku a hovorí aj o tom, že osoby mladšie ako 18 rokov nesmú požívať alkohol, či iné omamné látky. Ak je dôvodné podozrenie, že ich požili, sú povinné podrobiť sa dychovej skúške.

​Policajtom poriadkovej polície a dobrovoľným strážcom poriadku pomáhali aj mestskí policajti, či pracovníci úradu práce. Prešli podniky v Rimavskej Sobote, ale aj v Tisovci a v Hnúšti, kde sa práve vtedy konal koncert známeho slovenského rapera. "Celkovo počas akcii, ktorá trvala 4 hodiny, bolo podrobených 25 ľudí dychovým skúškam," tvrdí Žigo.

Tie dopadli väčšinou negatívne, no našli sa aj takí, čo aj napriek nízkemu veku, alkohol predsa len ochutnali. Namerané hodnoty neboli až tak vysoké, previnilci pili väčšinou pivo. Zákon však hovorí jasne. "Vieš dobre, že som Vám ani doma nedávala piť? Koľko razy ste chceli ochutnať a nikdy v živote," karhala matka mladistvú, u ktorej zistili požitie. "Toto, čo spravila, no tak už ona skončila so všetkým. Aj mobil, všetko berieme," vymenovala tresty pre dieťa matka.

Policajti v prípade zistenia alkoholu kontaktovali rodičov, alebo zabezpečili, aby sa neplnoletá osoba dostala bezpečne domov. "Najmladšou osobou, u ktorej bol zistený alkohol, bola osoba 13-ročná a najstaršou osoba 17-ročná," potvrdil Žigo.

Alkohol mládež láka ako zakázané ovocie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy