Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Auto na moste prerazilo zábradlie a zrútilo sa z výšky piatich metrov do potoka
Zdielať na

Auto na moste prerazilo zábradlie a zrútilo sa z výšky piatich metrov do potoka

LIPTOVSKÝ TRNOVEC / V Liptovskom Trnovci skončilo včera večer osobné auto s päťčlennou posádkou v potoku. 36ročná vodička nezvládla jazdu na mokrej ceste a dostala šmyk. Auto prerazilo zábradlie na moste a prevrátilo sa na strechu.

Pri posádke havarovaného auta museli včera večer stáť doslova všetci svätí. Auto prerazilo zábradlie a padlo asi 5 metrov pod úroveň cesty, zastavilo sa na streche. Železná konštrukcia urobila do karosérie hlbokú dieru. V aute sa viezli 4 dospelí a jedno 17-ročné dievča. Silný náraz počuli viacerí obyvatelia z blízkych domov, bol medzi nimi aj miestny dobrovoľný hasič. Rýchlo bežal pomáhať. "Ja som cez okno to videl, ako to auto letelo z vrchu do toho potoka...Tu už sa potom zhŕklo ľudí, tak ani neviem, štyroch som videl zranených a jednému sme potom ešte pomáhali von, čo akurát vyliezal z auta," hovorí svedok nehody.

"Pri nehode sa ľahko zranili 4 osoby. Po ošetrení boli prevezené do nemocníc v Ružomberku a v Liptovskom Mikuláši," potvrdila Alena Krčová, hovorkyňa záchranárov. Auto skončilo v potoku, ktorý ústí do Liptovskej Mary. Hasiči preto okrem vyťahovania auta späť na vozovku museli zabrániť aj ekologickej havárii. "Uniknuté prevádzkové kvapaliny sme zachytili pomocou sorbčného hada, sorbčných diek a sypkého sorbentu, čím sa zamedzilo znečisteniu vodného diela Liptovská Mara," potvrdil veliteľ zásahu Rudolf Macko.

S vyťahovaním auta im prišli pomôcť ich kolegovia so žilinskej záchrannej brigády s ťažkou technikou. Najskôr však museli odpíliť nalomenú konštrukciu mosta. Príčiny a presné okolnosti nehody vyšetrujú dopravní policajti.

Nedávno skončilo na streche aj auto, ktoré havarovalo v potoku:​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy