Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Reportéri zatúžili byť policajtmi. Zmerali si sily v rôznych disciplínach
Zdielať na

Reportéri zatúžili byť policajtmi. Zmerali si sily v rôznych disciplínach

BRATISLAVA / Azda každý malý chlapec aspoň raz zatúžil byť policajtom. No než sa ním naozaj stane a oblečie si vysnívanú uniformu, musí prejsť testami a zvládnuť aj previerku fyzickej zdatnosti. Tá na prvý pohľad vyzerá ľahko, no skutočnosť je úplne iná. Takúto previerku v piatok absolvoval aj náš kolega, reportér Ján Baček.

S výškou 175 cm a váhou 85 kg, bez akéhokoľvek tréningu či aktívneho pohybu,  sa na pôde Akadémie policajného zboru dal nato reportér krimi správ Ján Baček.  Nebolo to však také jednoduché, ako sa to zdalo z prvého počutia. S kolegovcami z iných médií musel absolvovať 5 disciplín. "Stovka hladká, skok do diaľky z miesta u mužov, zhyby na hrazde u mužov - u žien výdrž v zhybe,  skracovačky 2 minúty. Na konci 12 minútový beh. Po absolvovaní atletických testov je nakoniec plávanie," povedal zoznam disciplín Milan Šagát, riaditeľ  odboru výcviku policajného zboru. 

Inštruktori boli rázni a neodpustili ani najmenšiu chybičku. Pri každej jednej úlohe na svojho zverenca dohliadali a samozrejme ho aj povzbudzovali. 

Po úspešne zvládnutej sérii cvikov prišiel na rad 12 minútový beh, teda 5 kôl pre mužov a 4 pre ženy. Jano síce do cieľa prišiel, no jedno kolo na absolvovanie mu chýbalo. Na poslednú disciplínu sa presunuli do vody. Sto metrov mohli odplávať voľným štýlom. 

Nášmu reportérovi takmer pred koncom došli sily, a tak to dal na dovolenkový štýl. "Bolo to náročné, pre netrénovaného človeka určite," povedal Jano.  

Pred pár dňami si zasúťažili aj psy,a  to rovno na surfoch. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy