Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vozidlo zrazilo chodca. Stačilo málo a skončil by pod kolesami aj chlapec
Zdielať na

Vozidlo zrazilo chodca. Stačilo málo a skončil by pod kolesami aj chlapec

HODEJOV / Policajti pátrajú po vodičovi, ktorý včera večer v obci Hodejov zrazil 49ročného chodca. Nechýbalo veľa a pod kolesami auta by skončil aj jeho 9ročný vnuk. Vodič po nehode z miesta ušiel.

Policajti pátrajú po vodičovi, ktorý včera večer v obci Hodejov zrazil 49-ročného chodca. Nechýbalo veľa a pod kolesami auta by skončil aj jeho 9-ročný vnuk. Vodič po nehode nezastal a z miesta ušiel. Policajti ihneď rozbehli pátranie. Osobné auto našli odstavené pri lese. Vodič v ňom už ale nesedel. "To neviem, že kde je teraz. Auto sa našlo pri puste. Skryl akože pri lese," hovorí príbuzný zrazeného muža.

Auto na úzkej ceste narazilo do fúrika, ktorý tlačil 49-ročný muž. Ten keď videl, že auto sa rúti na neho, stihol ešte odstrčiť svojho 9-ročného vnuka. "Som spadol na kapotu a potom dole tam nabok. Keby som spadol pred auto, tak normálne ma prejde," hovorí zrazený chodec Dezider a dodáva, že kričali na vodiča, aby zastavil: "Kričali ste zastav zastav a on zastal? Nie, dupol na plyn a utiekol."

Muž má zlomeninu nohy, zo zranení sa bude liečiť približne 42 dní. Jeho vnukovi sa našťastie nič nestalo. "Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote začal trastné stíhanie pre ublíženie na zdraví a momentálne vykonávame potrebné procesné úkony," potvrdila Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. Kto sedel za volantom auta videlo údajne viacero svedkov. Podozrivý muž ušiel už včera večer, doma sme ho nenašli ani dnes. Obyvateľka Hodejova Mária tvrdí: "Opitý, opitý bol. Tak hovoria, že bol opitý." "Po vodičovi, ktorý pravdepodobne dopravnú nehodu zavinil, stále pátrame," potvrdila Faltániová.

Malo by ísť o muža, ktorý býva v dome v Hodejove. Jeho manželka bola najskôr vulgárna, potom štáb TV JOJ zavolala dnu a chcela sa vyjadriť. Pred kameru postavila svojho 16-ročného syna. Ten tvrdil, že za volantom sedel on. "Nejaké dieťa vybehlo pred auto, chcel som stlačiť brzdu, ale pomýlil som si pedál. Nechcel som ho zraziť, je mi to ľúto," hovorí údajný vodič Adolf. Nezastal vraj preto, že sa bál policajtov. Vodičský preukaz nemá. "Nemám ešte. Učím sa šoférovať a chcem si robiť vodičský," dodal.

Otázne teda je, kto naozaj auto šoféroval. Či to bol 16-ročný chlapec, alebo jeho otec, ktorý sa podľa miestnych stále skrýva. Policajti teraz vypočúvajú všetkých svedkov, vyhodnocujú aj stopy, ktoré zaistili v aute.

Aj v Lučenci pred pár dňami zrazilo vozidlo chodca:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy