Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ukrajinec a Afgánec preleteli slovenské hranice na rogale
Zdielať na

Ukrajinec a Afgánec preleteli slovenské hranice na rogale

Archívna reportáž

MAŤOVSKÉ VOJKOVCE / Slovenskí policajti zasahovali na slovensko-ukrajinských hraniciach. Pri obci Maťovské Vojkovce policajti objavili vozidlo s dvojčlennou posádkou, ktorá navádzala ďalších dvoch ľudí, na rogale, pri leteckom prekročení hranice. Všetkých štyroch policajti zadržali.

Dňa 22.8. vo večerných hodinách bol zaznamenaný pohyb letiaceho objektu cez hranicu s Ukrajinou (Maťovské Vojkovce). Pri monitorovaní letu policajti zo Sobraniec objavili vozidlo, ktorého dvojčlenná posádka sa pohybovala po lúke a neskôr svetelnými prostriedkami navodila ku pristátiu rogalo.

Pozrite si fotografie polície zo zásahu:

​Po pristátí policajti všetky štyri osoby zadržali, aj napriek tomu, že kládli aktívny odpor a snažili sa utiecť. Na palube stroja bol pilot-Ukrajinec a občan Afganistanu. Na zemi ich čakali Slovák a Ukrajinec.

Ani jeden z cudzincov nemal pri sebe cestovný doklad. Afgánec bol v zmysle readmisnej dohody vrátený na Ukrajine. Ostatným trom osobám hrozí 3-8 ročný trest za mrežami.

Keďže schengenská hranica na Ukrajine je prísne strážená, pašeráci ľudí sa ju často pokúšajú prekonať letecky. Aj vzdušný priestor je však sledovaný:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy