Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Cyklista prešiel na červenú. Jedno auto sa mu vyhlo, druhé už zrážke nezabránilo
Zdielať na

Cyklista prešiel na červenú. Jedno auto sa mu vyhlo, druhé už zrážke nezabránilo

BANSKÁ BYSTRICA / Do križovatky vošiel hoci mal červenú a skončil pod kolesami taxíka. Tridsaťročnému cyklistovi, ktorý tvrdo dopadol na priechod pre chodcov, pomáhali hasiči aj záchranári. S poranením hlavy ho odviezli do banskobystrickej nemocnice.

Nehoda sa stala na križovatke neďaleko centra Banskej Bystrice. Tridsaťročný cyklista prechádzal na druhú stranu cesty aj napriek tomu, že mu na semafore svietila červená. Zrejme doplatil na nepozornosť, bol tam kde nemal byť. "Cyklista nerešpektoval svetelnú signalizáciu a cez priechod prešiel cez červenú," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Prvé prichádzajúce auto ešte stihlo zabrzdiť, no ďalšiemu vodičovi taxíka sa to už nepodarilo aj napriek tomu, že strhol volant. Cyklista sa pri havárii zranil. Pomáhali mu hasiči aj záchranári. "Muž si pri nehode poranil hlavu. Záchranári ho po ošetrení previezli do banskobystrickej nemocnice," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

Stret bicykla s autom ale môže mať aj fatálne následky. Pred dvomi týždňami skončila nehoda neďaleko Banskej Bystrice tragicky. Starší cyklista sa vybral na výlet a pri odbočovaní na vedľajšiu cestu ho zrazila dodávka. Cyklista mal podľa svedkov náhle zmeniť smer jazdy. Vyšetrovanie nehody ešte ukončené nie je, polícia vypočúva svedkov, ktorí tadiaľ prechádzali.

"Cyklisti často nedodržiavajú pravidlá cestnej premávky tým, že jazdia po chodníkoch alebo prechádzajú cez priechod pre chodcov, čo je pre nich zakázané. Cyklista môže prechádzať cez cestu len vtedy, ak s ohľadom na vzdialenosť a rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nedonúti ich vodičov k zmene smeru alebo k rýchlosti jazdy," uviedla Faltániová.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy