Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Netvor si odpykáva 25 rokov pre vraždu Jozefa Mišenku. Dosiahol výrazný zvrat vo svojom prípade
Zdielať na

Netvor si odpykáva 25 rokov pre vraždu Jozefa Mišenku. Dosiahol výrazný zvrat vo svojom prípade

Zdroj: Profimedia

BRATISLAVA / Muž, ktorý si odpykáva 25 rokov pre vraždu Jozefa Mišenku, dosiahol výrazný zvrat vo svojom prípade. Údajný člen gangu sýkorovcov s prezývkou Netvor bude mať nový proces. Zatiaľ však zostáva za mrežami.

Najvyšší súd sa opäť zaoberal vraždou kontroverzného topoľčianskeho podnikateľa spred ôsmich rokov. Jozefa Mišenku popravili ešte v júli 2010 streľbou zo samopalu. Špecializovaný trestný súd poslal v júni 2012 za mreže štvoricu mužov, v januári nasledujúceho roka tieto tresty potvrdil aj najvyšší súd. Medzi odsúdenými bol aj Róbert Trajkov. Ten sa dostal do povedomia verejnosti ešte v marci 2010, keď mu pred domom v Trnave vybuchlo luxusné BMW v hodnote 75-tisíc eur. Polícia neskôr skutok prišila Jurajovi Ondrejčákovi, ktorý spolu s Miroslavom Abrahámom šéfoval zločineckej skupine piťovcov. Boss Piťo pritom tvrdil, že s výbuchom nemal nič spoločné.

"Že by som chcel touto príležitosťou pozdraviť homosexuálne združenie Abrahámovcov, aby sa im darilo," povedal v marci 2010 Róbert Trajkov. 

Trajkov sa spoločne so svojím advokátom obrátil na ústavný súd, pretože mali byť porušené jeho práva. A to tým, že prokurátor počas procesu s údajnými vrahmi Mišenku argumentoval utajeným svedkom číslo dva, ktorý podľa obhajoby zrejme nikdy neexistoval. Ústavný súd s takouto námietkou súhlasil.

"Najvyšší súd momentálne bol viazaný právnym záverom Ústavného súdu, takže ten nález musel splniť, tam nebolo v podstate o čom," informuje Július Šefčík, obhajca Róberta Trajkova.

Muž s prezývkou Netvor vypovedal na neverejnom zasadnutí. "Päťčlenný senát rozhodol tak, že rozsudkom zrušil uznesenie Najvyššieho súdu z 30.1.2013 v časti, týkajúcej sa Róberta T.," uviedla hovorkyňa Najvyššieho súdu Alexandra Važanová.

"Začína sa konanie pred Špecializovaným trestným súdom nanovo," hovorí Šefčík. "Senát Najvyššieho súdu SR uznesením rozhodol o väzbe tak, že ho po vykonaní výsluchu vzal do väzby," dodáva Važanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy