Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Podľa obžaloby prokurátora 45-ročný sexuálne zneužil 9-ročnú dcéru svojej družky
Zdielať na

Podľa obžaloby prokurátora 45-ročný sexuálne zneužil 9-ročnú dcéru svojej družky

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Podľa obžaloby prokurátora 45-ročný sexuálne zneužil 9-ročnú dcéru svojej družky. Muž ale vinu popiera a karty hneď na prvom pojednávaní zamiešala aj súdna znalkyňa.

Skutok sa mal stať v novembri minulého roka. Policajti muža obvinili v marci a odvtedy je za mrežami vyšetrovacej väzby.

Podľa obžaloby mal 45-ročný muž zneužiť 9-ročné dcéru svojej družky. Všetci traja žili niekoľko mesiacov v spoločnej domácnosti. Obžalovaný vinu popiera. "Nemá sa k čomu priznať, skutok sa nestal, nespáchal ho," hovorí obhajca obžalovaného Ondrej Keller. 

Súčasťou vyšetrovania je aj znalecké dokazovanie. Podľa znalkyne z odboru psychológie maloleté dievča nevykazuje znaky toho, že by bola sexuálne zneužitá. Takto znalkyňa odpovedala na otázku prokurátorka, ako sa dievča so skutkom popísaným v obžalobe vyrovnalo. "Keďže nič také negatívne nezažila, je ťažké odpovedať na to, aby by sa s tým vyrovnala, keby také niečo zažila," informuje súdna znalkyňa. 

"Jediným priamym dôkazom je výpoveď maloletej poškodenej," dodáva Keller. Mužovi v prípade dokázania viny hrozí až 15-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy