Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pracovník bol vo výške 12. poschodia, keď sa vyklonil muž z okna a vyhrážal sa prerezaním lana
Zdielať na

Pracovník bol vo výške 12. poschodia, keď sa vyklonil muž z okna a vyhrážal sa prerezaním lana

POPRAD / Na sídlisku Juh v Poprade chcel obyvateľ paneláku odrezať lano, na ktorom visel pracovník. Ten opravoval diletačné špáry a pád z 12. poschodia by pravdepodobne neprežil. Polícia už Popradčana obvinila z prečinu nebezpečné vyhrážanie a čaká ho súd.

Obyvatelia panelákov oslovujú Pavla z okien, keď opravuje dilatačné špáry. Keď tak raz visel na 12. poschodí, otvorilo sa okno a nahnevaný muž sa mu začal vyhrážať. "Taký rozčúlený chlap mi začal nadávať. Svoju plejádu nadávok ukončil tým, že mi odreže šnúry, na ktorých som visel," uviedol Pavol, ktorý v tej chvíli visel asi 30 metrov nad zemou. Pád by mal fatálne následky.

Už počas mužových vyhrážok preto prerušil prácu a začal sa posúvať dole. "Keď som zišiel na zem, tak som si vydýchol a zavolal som policajtov, nech si s ním robia poriadky," dodal Pavol. 

Polícia muža zadržala a umiestnila do cely policajného zadržania. O pár hodín už stál pred sudcom. "Uvedenej osobe bolo vznesené obvinenie pre prečin nebezpečné vyhrážanie," povedala zástupkyňa riaditeľa na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Poprade Jana Kapolková. 

"Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Poprad nevzal obvineného do väzby a prepustil ho zo zadržania na slobodu," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Poprade Ivana Petrufová. Sudca síce do väzby muža neposlal, no nahradil ju dohľadom probačného a mediačného pracovníka. Nariadil aj ďalšie opatrenia. "Uložil obvinenému obmedzenie a uložil zákaz spojený s úmyselným priblížením k osobe poškodeného na vzdialenosť menšiu ako päť metrov," dodala Petrufová. 

Obvinený sa teda s Pavlom nesmie nijako kontaktovať a nesmie ani požívať alkohol. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy