Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragédia pri Tornali. Trinásťročná Karolínka sa utopila v rieke
Zdielať na

Tragédia pri Tornali. Trinásťročná Karolínka sa utopila v rieke

RIMAVSKÁ SOBOTA / Dramatický boj o život. Záchranári v pondelok desiatky minút oživovali iba 13-ročné dievča. Karolínka z obce Včelince sa kúpala v rieke, keď zmizla pod hladinou.

Tragédia sa stala v pondelok podvečer. Trinásťročné dievčatko sa kúpalo v rieke Slaná aj so svojimi dvomi mladšími kamarátmi.

Nie je jasné, čo sa presne stalo, keďže voda tam na mnohých miestach siaha iba po členky, či po kolená. Karolínka sa ale zrazu ocitla v hlbokej vode. Mala na sebe tričko, legíny aj tenisky.

"Ako sa kúpali, ona sa ponorila. Jeden z nich sa ponoril za ňou, chytil ju za ruku. Takto mi to rozprával ten chlapček. Ale ona, keď už asi nebola pri sebe, ťahala aj toho chlapčeka," uviedla pre TV JOJ obyvateľka obce.

Chlapci utekali pre pomoc

Jej asi 10-ročný kamarát sa vtedy zľakol, pustil ju a obidvaja bežali domov pre pomoc, keďže pri sebe nemali telefóny. Podľa nich bolo dievčatko vo vode približne pol hodinu.

Bezvládne telo Karolínky mal na breh vytiahnuť jej ujo. Medzitým už na miesto smerovali pozemní aj leteckí záchranári. Podľa svedkyne urobili záchranári pre jej oživenie dievčatka všetko a oživovali ju viac ako hodinu.

"Posádka začala u maloletej pacientky resuscitáciu, bohužiaľ, aj napriek snahe záchranárov sa ju nepodarilo oživiť. Privolaní lekár musel skonštatovať smrť," uviedla hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková.

Presne pred rokom v auguste došlo v tejto obci k podobnej tragédii. Vtedy sa tu naraz utopili dvaja dospelí muži. Tí sa ale nekúpali v rieke Slaná, ale v bagrovisku o pár metrov ďalej. Celkovo sa v banskobystrickom kraji utopilo minulý rok 14 ľudí, na celom Slovensku to bolo až 114.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy