Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Dvaja muži sa policajtom vyhrážali zabitím, potom ich napadli priamo na policajnej stanici
Zdielať na

Dvaja muži sa policajtom vyhrážali zabitím, potom ich napadli priamo na policajnej stanici

HUMENNÉ / Do dvoch policajtov v službe sa mali pustiť dvaja muži priamo na policajnom oddelení. Riešili ich pre priestupok. Odzneli vyhrážky, že policajtov pozabíjajú a došlo aj k fyzickému napadnutiu. Jeden z údajných útočníkov mal dokonca policajta pohrýzť.

Odvaha im nechýbala. 40-ročný Hankovčan a 38-ročný muž z Udavského mali najprv začať verbálnymi vyhrážkami. Tie mali neskôr prerásť do fyzického napadnutia. Trúfnuť si mali na mužov v uniforme.

K útoku malo dôjsť priamo v budove obvodného oddelenia polície v Koškoviach. Dvaja muži tu mali byť riešení pre priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Ten sa mal odohrať v jednom z pohostinstiev v obci Udavské.

Podľa polície sa jeden z údajných útočníkov pokúsil udrieť policajta do hlavy, no spacifikovali ho, aj keď kládol aktívny odpor. V tom istom čase sa mal ale do druhého policajta pustiť druhý muž. Mal doňho strkať a napokon ho údajne dokonca pohrýzol do ruky.

"Michal ako aj Jaroslav sa obom policajtom slovne vyhrážali, že ich pozabíjajú. Neskôr došlo k fyzickému útoku na zasahujúcich policajtov," uviedol Jozef Taňkoš, zástupca riaditeľa Okresného oddelenia Policajného zboru Koškovce 

Ako dodala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, voči obom mužom boli pri služobnom zákroku použité donucovacie prostriedky - hmaty, chvaty, údery a kopy sebaobrany v zmysle zákona.

Policajti oboch mužov obvinili z trestného činu útoku na verejného činiteľa. Obmedzili im osobnú slobodu a umiestnili ich do cely predbežného zadržania. Obvineným mužom v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy