Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Žiline zadržali Čecha s 350 dávkami pervitínu. Prevážal ich so sebou vo vlaku
Zdielať na

V Žiline zadržali Čecha s 350 dávkami pervitínu. Prevážal ich so sebou vo vlaku

Zdroj: Polícia SR

ŽILINA / Čech prišiel na návštevu na Slovensko vybavený. Polícia dostala echo a na žilinskej stanici vyzvala 44-ročného muža k osobnej prehliadke. Pri sebe mal najmenej 350 dávok drogy zvanej pervitín. Mužovi hrozí až 10 rokov väzenia.

Žilinskí kriminalisti zadržali v uplynulých dňoch na základe operatívnych informácií na železničnej stanici v Žiline 44-ročného Čecha. Ten cestoval z Ostravy do Žiliny vlakom. So sebou si ale zobral aj "suvenír" z Prahy. 

"Pri osobnej prehliadke muž vyšetrovateľovi vydal plastovú uzatvárateľnú nádobu o objeme 50 ml s modrým vrchnákom, v ktorej sa nachádzala hnedá kryštalická látka o hmotnosti 30,30 gramov," informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

Išlo o takzvaný pervitín. Zaistené množstvo zodpovedá najmenej 350 obvykle jednorazovým dávkam drogy. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva policajného zboru v Žiline obvinil 44-ročného Dušana zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi," dodáva Balogová.

Zároveň spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby. Obvinenému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Cudzinec na Slovensko prepašoval v bruchu 46 kapsúl hašiša: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy