Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Notorického zlodeja nezastavilo ani to, že v dome, do ktorého sa chcel dostať, boli domáci
Zdielať na

Notorického zlodeja nezastavilo ani to, že v dome, do ktorého sa chcel dostať, boli domáci

Archívna reportáž

SENICA / V Senici žije muž, ktorý je známy tým, že sa pravidelne dopúšťa trestného činu krádeže. Naposledy sa chcel dostať do rodinného domu cez sieťku na hmyz. Bol v podmienke za to, že sa na začiatku leta vlámal do pivnice. Nedávno navyše v miestnom parku strieľal z plynovej pištole.

Parapet, na ktorý vyliezol páchateľ sa nachádza vo výške 160 cm. Do domu sa chcel dostať cez túto sieťku. Stalo sa tesne po 22. hodine večer, keď všetci boli doma a mali zažaté svetlá. "Neter za mnou prišla, že niekto je v okne. Tak sme pozatvárali okná lebo bolo horúco, a pozhasínali a zrazu sme počuli, že niekto šramotí na dvore," hovorí pani Viera, majiteľka domu.

Zavolali mestskú políciu, ktorá rýchlo prišla a začala muža intenzívne hľadať. Pri plote bol jeho batoh s dokladmi aj topánky. "Zo začiatku sa schovával tam niekde, a preskočil plot a preliezol medzi činžovné domy, kde potom bol medzi nejakými lavičkami," hovorí jeden z mestských poliacjtov. Ten istý páchateľ strieľal v parku. Keďže neuposlúchol mestských policajtov aby si ľahol na zem, museli ho spacifikovať.

"Položili sme ho na zem, spútali sme ho a zbraň bola odňatá," hovorí Stanislav Macák, mestský policajt v Senici. Na fotografiách mestskej polície v Senici vidno ako sa ten istý muž vlámal do pivnice. "Sme zistili, že ide o toho istého muža ktorý na pivničnom okne roztiahol aj so svojim kamarátom mrežu a vnikol do vnútra," opisuje Rastislav Janák, náčelník Mestskej polície v Senici.

Hovorkyňa KR PZ v Trnave Martina Kredatusová dodáva: "Vyšetrovateľ obvinil muža z prečinu krádeže a porušovania domovej slobody a zároveň podal podnet na podanie obžaloby a v takzvanom super rýchlo konaní bol okresným súdom odsúdený na podmienečný trest odňatia slobody."
Podmienku porušil, lebo zasa chcel kradnúť. "Je to šok, niekoľko dni sme nespali," hovorí majiteľka domu pani Viera. Muž je teraz trestne stíhaný vo väzbe a hrozí mu trest odňatia slobody na 1 až päť rokov.

Niektorí si s kradnutím nedajú pokoj ani po opakovanom strete so zákonom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy