Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šoféroval opitý. Podľa zistení TV JOJ ide o právnika, ktorý vystupoval v kauze nástenkový tender
Zdielať na

Šoféroval opitý. Podľa zistení TV JOJ ide o právnika, ktorý vystupoval v kauze nástenkový tender

SENEC / Polícia zadržala muža, ktorý šoféroval s viac ako dvomi promile alkoholu. Podľa zistení TV JOJ ide o jedného z právnikov firmy, ktorá bola súčasťou víťazného konzorcia takzvaného "nástenkového tendra" z roku 2009. Obvinený muž bol kedysi členom dozornej rady Slovenskej pošty a v minulosti mal blízky vzťah k Slotovej SNS.

Podozrivú jazdi 43-ročného muža si všimli policajti po 21:00 v Senci. Keďže vodič nevyhodil pri odbočovaní smerovku, rozhodli sa ho zastaviť a skontrolovať. Opakovaná dychová skúška následne ukázala, že vodič sedí za volantom pod vplyvom alkoholu. Prístroj ukázal, že v dychu mal viac ako 2 promile. 

 "Z uvedeného dôvodu policajti obmedzili muža na osobnej slobode a eskortovali ho na príslušné policajné oddelenie," informovala policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

Tam následne 43-ročného muža vyšetrovateľ obvinil z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. "Po vykonaní potrebných úkonov bol obvinený umiestnený do cely policajného zaistenia. Celá vec sa realizuje v superrýchlom konaní," dodala Slamková. S advokátom sa TV JOJ spojiť nepodarilo. "Pán doktor nie je v kancelárii dnes momentálne," uviedla jeho sekretárka. 

V prípade dokázania viny hrozí mužovi za riadene pod vplyvom alkoholu s viac ako jedna promile až ročné väzenie. 

Pozrite si archívnu reportáž týkajúcu sa kauzy nástenkový tender: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy